Renovo Coupe – supercarul electric în haine clasice
20 August 2014, 17:10
Ce se va primi, dacă vom lua o maşină iconică de curse din anii 60 şi o vom dota cu tehnologii moderne la bord? Aceeaşi întrebare şi-au puso şi cei de la Renovo Motors.
Responsabilii companiei cu sediul în Silicon Valley s-au gândit şi au hotărât să creeze acest Renovo Coupe, folosind formele clasice ale legendarei Shelby Cobra Daytona Coupe,
produsă în perioada anilor 1964-1965 (de fapt, ei l-au construit pe baza şasiului original Shelby American CSX 9000), echipându-l cu suspensie modernă Ohlins, jante uşoare HRE, sistem de frânare cu ABS, servodirecţie asistată electric, şi cel mai important... propulsie electrică!
O maşină clasică de curse cu motor electric în locul originalului Ford V8?! Dar acesta poate face faţă şi celui din urmă, având o putere de peste 500 CP şi un cuplu ce depăşeşte 1.355 Nm!
Este o forţă uluitoare, dar unicul lucru pe care îl va auzi proprietarul, este scârţiitul cauciucurilor spate Michelin Pilot Super Sport într-un burnout pe cinste... Pentru o astfel de capodoperă se putea implementa un sintetizator de sunet, care ar simula sunetul V8-ului de origine Ford.
Dar chiar şi fără sintetizator, acceleraţia de la zero la 96 km/h
(60 mile pe ora) este dea-dreptul impresionantă - 3.4 secunde, în timp ce viteza maxima este de 193 km/h.
Singurul dezavantaj al acestui cupe electric incredibil de frumos, este autonomia de doar 160 km ...
Creatorii au sugerat, că autonomia
a fost sacrificată în favoarea caracteristicilor dinamice, deoarece pentru o autonomie mai mare ar fi fost nevoia instalării unor baterii mai mari şi mai grele, care aveau să sporească masa totală, care la moment constituie 1.474 kg. În cele din urmă, Renovo Coupe a fost dotat cu trei pachete de baterii litiu-ion de 740 volţi, care pot fi „alimentate” cu încărcarea rapidă timp de 30 de minute.
În acest răstimp, fiind pe circuit,
frânele pot fi răcite, iar cauciucurile schimbate cu un set proaspăt.
O încărcare completă este
efectuată timp de 5 ore.
Apropo, e de menţionat originalitatea amplasării elementelor sistemului electric sub capota acestui cupe, care vin să emite chiulasa motorului V8, iar selectorul de transmisie din aluminiu, toţi îl recunosc? Da, acesta vine de pe supercarul german Audi R8!
Începând cu 2015, supercarul electric american Renovo Coupe va merge într-o serie limitată de 100 de exemplare, al căror cost se va
ridica la 529.000 de dolari.
Este interesant faptul, cum originala Shelby Cobra Daytona Coupe a fost creată doar în 6 exemplare, iar şasiul acesteia este produs şi în prezent de
Shelby American, acum fiind utilizat de cei de la Renovo Motors la crearea propriului supercar electric.
Va avea oare succes acest proiect îndrăzneţ, sau americanii vor opta pentru acelaşi şasiu propulsat, însă, de un V8 veritabil? Voi ce părere aveţi?
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,783
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!