Michelin a elaborat prima anvelopă de vară din lume care poate fi utilizată şi iarna!
9 Martie 2015, 09:39
Mai bine de jumătate din conducătorii auto din Europa utilizează anvelopele de vară şi pe timp de iarna, iar o treime schimbă anvelopele de vară pe cele de iarnă în ultimul moment. Suntem siguri că situaţia de la noi din ţară nu diferă prea mult. Dar „chinurile” cu anvelopele au luat sfârşit! Cei de la Michelin au elaborat prima anvelopă de vară din lume care poate fi utilizată şi iarna! Anvelopa poartă denumirea de Michelin crossCLIMATE şi reprezintă o fuziune a tehnologiilor anvelopelor de vară şi celor de iarnă, ceea ce ar însemna, că poate fi utilizată anul împrejur în toate condiţiile climaterice posibile.
Inginerii francezi au dezvoltat o componenţă specială a cauciucului şi un desen special, cu protector tridimensional, care combină punctele forte ale unei anvelope de vară, cu cele de iarnă. În rezultat Michelin crossCLIMATE este aproape la fel de bun comparativ cu o anvelopă de vară în condiţii de carosabil uscat pe timp de vară, ceea ce demonstrează şi lungimea mică de frânare, este în top la testele pe carosabil umed, deci este exemplar pe timp de ploaie şi are performanţe excelente în condiţiile de iarnă, ceea ce este menţionat şi de fulguleţul reprezentat pe partea laterală al anvelopei!
Noua anvelopă a fost testată la temperaturi de +30 până la +40 grade Celsius, unde aceasta şi-a arătat
supremaţia! Mai mult decât atât, Michelin crossCLIMATE are o rezistenţă redusă la rulare, ceea ce sporeşte eficienţa! Este o anvelopă cu adevărat revoluţionară, care va reduce din bătăile de cap ale conducătorilor auto fiind un adevărat vis împlinit al
acestora! Vânzările noii anvelope Michelin crossCLIMATE vor demara
în luna mai anul curent, care va fi disponibilă în 23 dimensiuni diferite pentru jante de 15, 16 şi 17 inch. În 2016 Michelin crossCLIMATE va fi disponibil în mai multe dimensiuni.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,526
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!