Echipa de ingineri, care a produs primul autobuz electric din Moldova, a modernizat trei tramvaie din Odessa

12 Septembrie 2023, 10:38
Redacţia PiataAuto.md
Acum trei săptămâni, scriam despre producerea primului autobuz electric din Moldova, de către echipa de ingineri care-şi dorise iniţial să construiască o fabrică la fosta fabrică Tracom din Chişinău. Tot atunci menţionasem că aceeaşi echipă are o experienţă mare anterioară de producţie de componente cheie pentru autobuze electrice, troleibuze şi chiar tramvaie, produsele lor fiind folosite în prezent în peste 120 de oraşe ale lumii. Ei bine, de curând, aceiaşi ingineri au furnizat şi asamblat componentele lor, concepute în Moldova, pentru modernizarea a trei tramvaie din Odessa.
Tramvaiele au trecut printr-un program de actualizare estetică şi tehnică, iar echipa de ingineri din Moldova şi-a adus contribuţia la partea tehnică. Aceştia au furnizat componentele de gestionare a electromotorului, înlocuind peste o tonă de echipament vechi şi ineficient, cu utilajele lor moderne, care cântăresc mai puţin de 100 kg şi care îmbunătăţesc eficienţa de consum de obicei mai mult decât dublu, dacă sistemele anterioare sunt de tip vechi, cu reostate imense.
Pe lângă asta, tramvaiele obţin un calculator de bord nou, care monitorizează în timp real toţi parametrii şi care afişează informaţiile pe un nou cadran digital, acesta înlocuind şi funcţia vitezometrului mecanic anterior. Astfel, tramvaiul cu caroserie veche devine astfel unul cu un sistem de propulsie electrică modernă, eficientizată digital, la costuri mult mai mici decât producţia unui tramvai complet nou.
Tramvaiele renovate din Odessa au fost dezvăluite public de curând, cu ocazia zilei oraşului din sudul Ucrainei.
1
5,682
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!