Cum arată în prezent lucrările la centura oraşului Vulcăneşti din Moldova, acolo unde se construieşte un drum nou

3 Octombrie 2023, 10:19
Redacţia PiataAuto.md
În luna septembrie, autorităţile din Moldova au anunţat startul lucrărilor la centura oraşului Vulcăneşti, parte a traseului M3, care leagă Chişinăul cu oraşe precum Cimişlia, Comrat, Vulcăneşti şi portul Giurgiuleşti, iar ulterior cu frontiera cu România şi oraşul Galaţi. Centura Vulcăneşti e ultima parte din varianta actualizată a acestui traseul, care mai tebuie construită pentru ca acesta să fie complet, împreună cu finalizarea construcţiei podului de la Sagaidacul Nou, parte din acelaşi traseu.
Ei bine, acum, la o lună distanţă, cei de Administraţia de Stat a Drumurilor au publicat imagini cu starea actuală a lucrărilor. La prima vedere, par a fi doar camioane şi utilaje în câmp, dar e vorba tocmai de pregătirea terenului din acest câmp pentru a putea trece la primele etape din construcţia propriu-zisă a drumului. Aşa cum spuneam anterior, centura oraşului Vulcăneşti va urma parţial nişte drumuri de ţară existente anterior, dar parţial şi drumuri absolut noi construite acolo unde până acum era câmp gol.
Acum se lucrează la pregătirea terenului pe o distanţă de 8,58 km, excavându-se solul cu vegetaţie, în special pe segmentul kilometrilor 3,60-4,70.
Centura oraşului Vulcăneşti îl va ocoli pe partea de est şi sud, creând astfel un traseu mult mai rapid de tranzitare a regiunii, fără ca automobilele sau camioanele grele să intre în oraş. Conceptul întregului traseul renovat M3 prevede că din Chişinău până în Giurgiuleşti traseul de 210 km va trece prin doar 5 localităţi, ceea ce va spori esenţial viteza medie de deplasare, dar şi siguranţa acestuia.
Foto: Schema centurii Vulcăneşti, marcată cu roşu

Lucrările actuale sunt realizate de reprezentanţa din Moldova a companiei ucrainene Automagistral Pivden, compania care a mai realizat anterior şi alte porţiuni importante de trasee în Moldova.
Costul lucrărilor la centura oraşului Vulcăneşti e de 21,2 milioane de euro, finanţarea fiind acoperită de BERD.
0
4,097
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!