Producătorul chinez BYD a lansat noul SUV electric Sea Lion 07, care va concura cu Tesla Model Y

19 Noiembrie 2023, 13:18
Redacţia PiataAuto.md
Acum câteva zile, anunţam că producătorul chinez BYD pregăteşte de lansare un nou SUV electric, menit să concureze cu Tesla Model Y, iar mulţi dintre cititori au apreciat liniile imaginilor de prefaţare, ca fiind inspirate din modele Porsche şi Lamborghini, parţial din formele Alfa Romeo. Ei bine, tot atunci explicam şi originea acelor posibile inspiraţii — şeful de design BYD e germanul Wolfgang Egger, omul care a muncit pentru Alfa Romeo, apoi Audi şi Lamborghini. Iată că acum noul model BYD, numit Sea Lion 07, a fost complet dezvăluit în China.
Foto: Noul BYD Sea Lion 07

Noul model are 4,83 metri lungime, 1,92 metri lăţime, ceea ce înseamnă că va fi egal în lăţime cu Tesla Model Y, iar în lungime e cu 7 cm mai mare. Noul model chinezesc e construit pe noua lor platformă tehnică 3.0, care include o baterie ultra-subţire, cu funcţie de rigiditate structurală a întregii caroserii.
Foto: Imaginea de prefaţare, prezentată acum câteva zile

Producătorul chinez nu a anunţat deocamdată capacitatea bateriei sau date exacte despre motoare şi versiuni, însă putem aştepta ca acestea să ţintească foarte punctat spre versiunile pe care le are Tesla Model Y în gamă.
Foto: Modelul de serie, dezvăluit acum

Marea miză a acestui model pentru BYD e să depăşească Tesla la nivel global în vânzări cu ajutorul lui, or, cele două mărci sunt foarte apropiate în cifre şi, în timp ce Tesla capitalizează intens pe Model Y în formarea cifrelor sale, BYD încă nu avea un asemenea SUV prolific în gama sa, prin urmare, apariţia lui ar trebuie să propulseze şi mai mult vânzările.
Spre exemplu, în ultimul trimestru Tesla a vândut 435.059 automobile la nivel global, iar BYD a vândut 431.603 maşini electrice, cele două mărci fiind despărţite de un număr de 3.456 automobile de momentul schimbării poziţiei de lider.
Cei de la BYD mizează că şi preţul mai atrăgător al noului Sea Lion 07, cuprins între 27.700 dolari şi 35.900 dolari, va juca un rol important în lupta faţă de Tesla Model Y, care începe de la circa 36.900 dolari.
1
7,817
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!