Prima pagină  »  Ştiri  »  V-ati imaginat vreodata ca o Dacia poate arata asa? Ei bine
2 MARTIE 2009, 22:11
1,389
0
V-ati imaginat vreodata ca o Dacia poate arata asa? Ei bine asta e conceptul Dacia Duster!
De Redactia PiataAuto.md
0
La salonul auto de la Geneva, producatorul roman de automobile, binecunoscuta noua Dacia, va prezenta primul crossover concept al companiei. Numele acestuia este Duster...

Conceptul Dacia Duster este unul ambitios datorita design-ului ultra-futuristic. Pe de o parte, Duster este un sport coupe, iar pe de alta parte acesta are caractere ale unui MPV (Multi purpouse Vehicle). Dimensiunile acestuia sunt destul de compacte, in ciuda celor inselatoare din poze. Duster masoara 4.25 metri in lungime, 1.64 metri in latime, 1.49 metri in inaltime, iar ampatamentul de 2.80 metri sugereaza o alura sportiva si robusta, ideala pentru aglomeratia din orase. In pofida dimensiunilor compacte, Duster este dotat cu jante imense de 21 inch conturate de 5 spite.

Dupa cum spuneam, Duster dispune de un design ultra futuristic datorita liniilor high tech ce il contureaza. Bara de protectie ne sugereaza ca avem in fata un automobil puternic datorita gurilor de racire mari ce le adaposteste. Grila este compusa din liniile binecunoscute pentru marca Dacia, iar prin parti i se alatura farurile fata, ce continua pe aripi spre spate.

O atentie sporita i s-a acordat aerodinamicii la elaborarea acestui concept, care este de doar 0.30 Cd, datorita liniilor laterale ce permit aerului sa curga usor spre spate inainte ca sa fie aspirat de gurile mari de pe aripile spate. Totalitatea eforturilor depuse au fost rasplatite cu un nivel mic al consumului mediu de combustibil, ce este echivalent cu doar 5.3 litri/100km. Propulsorul este unul binecunoscut al marcii, mai exact unul de 1.5 litri diesel, ce genereaza 105 cai putere in timp ce emite doar 139 g de CO2/km.

La interior putem intalni doua culori, una chocolate si una albastra. Aici putem observa cu usurinta design-ul extravagant, caracterizat de consola centrala care este continuata pe centru spre scaunele din spate. Interiorul este inpanzit de spatii de depozitare, ce sunt prezente in consola centrala, in usi si in scaune. Toate scaunele, cu exceptia celui al soferului, pot fi pliate in podea, formandu-se un spatiu suficient pentru a transporta cu usurinta chiar si un mountain-bike.

Dacia Duster aduce cu siguranta o doza mare de surprindere, iar liniile sale futuristice vor putea fi intalnite cu siguranta pe modele viitoare ale grupului Dacia. Suna interesant, nu?!
GALERIE FOTO (27 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!