Prima pagină  »  Ştiri  »  Nissan lanseaza in Japonia noul Fairlady Z Roadster
15 OCTOMBRIE 2009, 12:22
1,391
0
Nissan lanseaza in Japonia noul Fairlady Z Roadster
De Constantin Mihalachi
1
Compania Nissan lanseaza astazi in Japonia un nou model – Fairlady Z Roadster. Europenii cunosc noul model sub numele de 370Z Roadster, cel care a fost lansat la Salonul Auto de la New York si care este considerat inlocuitorul modelului Nissan 350Z. Aditional, versiunea Fairlady Z Coupe primeste noi dotari, dar si o editie speciala Fairlady Z 40th Anniversary – cea care marcheaza primele 4 decade de la lansarea popularului sport car.

Avand la baza ultima generatie Fairlady Z Coupe, noul Fairlady Z Roadster este o decapotabila pentru doua persoane, a carui acoperis poate fi actionat electric. Exteriorul si interiorul noului model nu se diferentiaza absolut deloc de fratele 370Z Roadster, singurele diferente dintre cele doua modele este numele, si faptul ca Fairlady Z Coupe va fi produs doar cu volanul pe dreapta.

Performantele raman si ele aceleasi… Sub capota se va afla propulsorul V6 de 3.7 litri care va genera 332 cai-putere si 270 Nm. In baza datelor preliminare, noul Fairlady Z Roadster va consuma 13 litri/100 km in regim urban, si 9.4 litri/100km in regim extra-urban.

La un an dupa lansare noii generatii Fairlady Z, versiune Coupe a suferit cateva modificari minore care in mare parte tin de nivelul dotarilor. Astfel, clientilor le va fi pus la dispozitie optional sistemul de navigare HDD CARWINGS cu receptor TV incororat, harta noua si posibilitatea de conectare a IPod-ului personal. Aditional mai este oferita o noua cheie cu emblema metalica “Z”, cat si nuante noi pentru exterior.

Odata cu versiunea Roadster, mai este lansata editia speciala Fairlady Z 40th Anniversary. Creata pentru a celebra nasterea primului Fairlady Z din anul 1969, editia limitata va fi disponibila la reprezentantele Nissan din Japonia pe o perioada de un singur an de la lansare. Printre elementele care vor scoate in evidenta editia limitata 40th Anniversary, se regasesc scaunele tapitate cu piele naturala pe care este inscriptionata denumirea editiei, jantele din aluminiu cu design special, dar si emblema aniversara pozitionata in spatele automobilului.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!