Prima pagină  »  Ştiri  »  Prima companie auto chineza - FAW
9 OCTOMBRIE 2009, 14:35
2,099
0
Prima companie auto chineza - FAW
De Continent SRL, Serghei Solomonov
0
Pe piata automobilistica din Republica Moldova se asteapta mari schimbari. Acestea vor atinge cel mai mare segment al pietei – automobilele ieftine cu un nivel ridicat al confortului. Din acest an, in tara noastra incep vanzarile oficiale a automobilelor FAW.

Distribuitorul exclusiv FAW in Republica Moldova – compania Cosmostar, pentru prima data a prezentat oficial intreaga gama de modele a celui mai bun producator auto chinez la expozitia “Automarket 2009”. Mentionam ca FAW a dispus la expozitia “Automarket” de cel mai mare stand, cea mai flexibila gama de modele, cat si de cei mai politicosi si competenti manageri. In totul FAW a fost numarul unu la expozitie, demonstrand cu usurinta ca merita cu adevarat cifra 1 de pe emblema sa.

La expozitia “Automarket 2009” pentru prima data in Republica Moldova a fost prezentata intreaga gama de modele FAW:
• Hatchback-urile VITA, VIZI si XIALI
• Sedan-urile VITA si VELA
• Pickup-ul GRANDTIGER
• Tot terenul LANDMARK

In total la expozitie au participat 11 modele FAW, 7 – in pavilionul central “MoldExpo” si 4, inclusiv Grandtiger si Landmark, in fata pavilionului. Putem intelege organizatorii – daca in interiorul pavilionului ar mai fi fost amplasate si aceste tot terenuri de dimensiuni mari, atunci nu ar mai fi ramas spatiu pentru altii.

Cifra expozitiei

Important este faptul ca din cele 11 modele expuse, 2 nu s-au intors mai intors la reprezentanta, acestea au fost procurate direct de la expozitia “Automarket 2009”.

Speram ca participarea automobilelor FAW la asemenea eveniment major ca “Automarket 2009” va da un impuls dezvoltarii marcii pe piata Republicii Moldova. In orice caz, acest segment in care se pozitioneaza acest brand la momentul actual, este cel mai mare de pe piata, iar prin rezultat, este si cel mai popular.

Reprezentantii companiei Cosmostar au declarat ca prezentarea in premiera a automobilelor FAW la expozitia “Automarket 2009” nu este doar o dovada ca compania isi intareste pozitiile pe piata internationala, dar si o posibilitatea de a le face cunostinta vizitatorilor cu marca FAW.

Parerile vizitatorilor expozitiei “Automarket 2009”:

“Din toate modelele FAW cel mai mult mi-a placut sedan-ul VITA care are o aparenta impunatoare, cat si mult spatiu la interior. Anume acest automobil l-am ales pentru mine, care de altfel este primul meu vehicul cumparat nou. Decide-ti si Dvs, doar in echiparea de baza intra sistemul ABS, conditionerul, geamurile si oglinzile retrovizoare reglabile electric, jantele din aliaj usor, farurile ceata, protectia motorului, sistemul audio cu MP3 si USB. Si toate acestea pentru doar 7.500 Euro!
Propulsorul si cutia de viteze sunt marca Toyota, FAW poate rula si pe benzina cu cifra octanica 92 care da o economie de combustibil, chiar daca e mica. Pana si garantia automobilelor FAW impresioneaza – 4 ani sau 100.000 km.”

Ce marci de automobile chineze mai sunt reprezentate pe piata Republicii Moldova?

In total in republica la momentul actual sunt importate oficial 8 marci chineze de automobile. Compania Cosmostar reprezinta oficial automobilele FAW, compania Autoprim propune marcile Chery si Lifan, iar compania “Eliat 5” reprezinta marcile JAC, Haima, Great Wall si BYD. Pana la momentul cand a fost dat startul vanzarilor automobilelor FAW in Republica Moldova, incepand cu Ianuarie 2009 au fost comercializate ceva mai putin de 300 unitati ale diferitor marci chineze de automobile, ceea ce constituie 8 % din piata. Expertii au constatat ca aceasta cota va creste datorita automobilelor FAW, care va genera si numarul vanzarilor la general din Moldova. Important de stiut este faptul ca din toti producatorii chinezi de automobile, la expozitia “Automarket 2009” a participat doar marca – FAW.

Tot ce ati dorit sa stiti despre marca FAW:
• Compania FAW a fost fondata la 15 Iulie 1953, si a pus temelia fondarii primei uzine de asamblare a automobilelor, oferind in acelasi timp un impuls substantial dezvoltarii industriei auto din China.
• Incepand cu prima zi de activitate, pana in prezent, compania FAW ocupa pozitiile fruntase in industria auto chineza, producand peste un milion de automobile in an.
• Brand-ul FAW este cel mai scump dintre toate marcile chineze.
• FAW a dezvoltat numeroase uzine de asamblare in parteneriat cu Audi AG, Ford, Hyundai, Mazda Motor Corporation, Toyota Motor Corporation si Volkswagen AG.
• La uzinele companiei FAW activeaza in prezent peste 133.000 angajati, iar astfel, FAW este cel mai mare producator auto din China, asa deci, la calitatea automobilelor produse se atrage o atentie sporita
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!