Prima pagină  »  Ştiri  »  Sistemul myCOMAND de la Mercedes-Benz face un pas mare inainte
13 OCTOMBRIE 2009, 10:30
1,218
0
Sistemul myCOMAND de la Mercedes-Benz face un pas mare inainte
De Constantin Mihalachi
0
De ceva timp, Mercedes-Benz lucreaza intensiv la un nou sistem de informare a conducatorului si pasagerilor, myCOMAND, care de curand a trecut primul sau test pe drumurile publice. Sistemul are la baza sa Internet-ul furnizat de operatorul de telefonie mobila in baza retelei 4G, iar rezultatele aratate pe drumurile germane dau mari sperante de viitor inginerilor.

Chiar daca operatorii de telefonie mobila si expertii din domeniul tele-comunicatiilor se asteapta ca reteaua 4G sa devina o realitate doar peste cativa ani, Mercedes-Benz a demonstrat ca sistemul poate functiona si astazi in cazul in care ar fi fost posibila o acoperire dezvoltata. In cadrul testelor petrecute in Munchen, reteaua livra internet cu o viteza de la 5 la 25 Mbps, ceea ce ar insemna o viteza cu pana la 8 ori mai rapida decat in prezent.

Astfel, datorita varietatii vaste de informatie oferita pe internet, sistemul myCOMAND pune la dispozitia conducatorului in orice moment informatie actualizata in timp real, dar si o functionabilitate desavarsita. Cele mai importante servicii pe care le poate propune sistemul myCOMAND sunt:

- Off-board navigation. Datorita acestei aplicatii, sistemul de navigare nu lucreaza doar cu ultima harta actualizata, dar ia in consideratie informatia despre trafic oferita pe Internet pentru selectarea rutei. Pe langa afisarea conventionala a hartii, sistemul poate afisa si imagini din satelit pentru ca conducatorul sa se orienteze mai bine in spatiu. Destinatia selectata poate fi combinata cu informatia de ultima ora pentru ca conducatorul sa gaseasca, spre exemplu, cea mai ieftina statie de alimentare ce se afla in vecinatatea rutei selectate.

- Trip Assist. Acest serviciu acceseaza automat cantitatea imensa de informatie disponibila pe Internet si o prezinta conducatorului intr-o forma cat mai optima la timpul potrivit. Spre exemplu, aplicatia Trip Assist poate arata conducatorului situatia vremii de-a lungul rutei, sau il poate informa despre hotelele si localurile de agrement de la locul destinatiei. Sistemul poate permite chiar si rezervarea camerelor de hotel, rezervarea unei mese intr-un restaurant sau chiar bronarea unui bilet la teatru direct din automobil.

- World Radio. Cu ajutrul Internet-ului, conducatorul poate accesa orice post de radio din alt capat de lume in timp ce este la volanul automobilului. Dupa dorinta, posturile de radio pot fi selectate dupa gen, ba chiar mai mult, conducatorul poate amplasa toate piesele sale intr-un serviciu specializat pe Internet, pentru ca apoi sa le poata asculta de oriunde in lume.

- Internet telephony. Si telefonul se poate bucura de toate avantajele oferite de Internet. Datorita sistemului Voice over Internet Protocol (VoIP), myComand poate oferi convorbiri gratuite direct din automobil, transmiterea de mesaje scurte, sau de oricare alte file-uri.

- Web Browser. Desigur conducatorul sau oricare alt pasager va putea naviga cu usurinta pe Internet datorta browser-ului incorporate.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!