Prima pagină  »  Ştiri  »  Turnul Eiffel si Citroen isi reunesc fortele
15 OCTOMBRIE 2009, 10:53
1,472
0
Turnul Eiffel si Citroen isi reunesc fortele
De Constantin Mihalachi
1
Pentru a celebra cu fast 90 ani de existenta a marcii Citroen si 120 ani ai Turnului Eiffel, dupa o perioada de 75 ani, cei doi isi reunesc inca odata fortele. In fiecare noapte timp de 3 luni, incepand cu 22 Octombrie, pe Turnul Eiffel va avea loc un show de lumini absolut fantastic, acesta va dura 12 minute, unde fiecare minuta semnifica o decada din istoria legendarului turn.

Citroen va transmite in direct pe site-ul www.toureiffel.citroen.com show-ul de lumini, care va incepe la ora 20.00 in data de 22 Octombrie. Web camerele vor fi montate pe 10 masini Citroen C3, care vor fi pozitionate in puncte cheie din jurul Turnului Eiffel.

Pentru aproximativ 10 ani Citroen s-a bucurat de o colaborare istorica cu turnul. Intre anii 1925 si 1934, Andre Citroen a aranjat ca pe legendarul turn sa fie amplasat numele companiei. Un total de 250.000 becuri si 600 km de cablu electric a fost nevoie pentru a forma literele cu o marime de 30 metri. Spectacolul a fost inregistrat de Carte Recordurilor Guinness ca cel mai mare “panou” de publicitate. Lumina era intr-atat de puternica, incat Charles Lindbergh, pilotul ce a zburat pentru prima data peste Atlantic intr-un avion cu un singur loc, a utilizat luminile turnului ca punct de reper in momentul cand se apropia de Paris.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!