Prima pagină  »  Ştiri  »  Viitorul automobilelor in conceptia Honda
9 OCTOMBRIE 2009, 15:43
1,358
0
Viitorul automobilelor in conceptia Honda
De Constantin Mihalachi
0
Eletro-mobilele bazate pe hidrogenul ce produce energia electrica nu polueaza mediul inconjurator, singurele emisii pe care acestea le “arunca” in atmosfera este apa si aburii. Compania Honda si-a indeplinit visul prin crearea modelului FCX Clarity ce reprezinta potentialul inovativ, atasamentul fata de tehnologiile ecologice, cat si calitatea fara de compromise a produselor Honda.

FCX Clarity este alimentat cu hidrogen care odata amestecat cu oxigen in interiorul celulelor de combustibil genereaza electricitate. In asa mod, celulele de combustibil se aseamana mai mult cu o centrala electrica, decat la baterii electrice. Datorita acestei reactii chimice, singurele emisii le constituie apa si aburii, astfel automobilul este in totalitate unul ecologic. Energia generata este stocata in bateriile compacte Litiu-Ion, care mai primesc energie atunci cand vehiculul franeaza cu ajutorul sistemului de regenerare a energiei. Impreuna cu celulele de combustibil, bateriile furnizeaza energie electro-motorului ce propulseaza vehiculul.

In ciuda tehnologiilor complicate, FCX Clarity poate fi numit un automobil obisnuit care se deosebeste doar prin design-ul futuristic si tehnologiile “verzi”. FCX Clarity este propulsat de electro-motorul ce genereaza 134 cai-putere si 256 Nm. Rezervorul pentru hidrogen, poate pastra pana la 171 litri de combustibil, cu ajutorul carora acesta poate parcurge 460 km, iar daca aceste date ar fi egalate cu motorina, va rezulta un consum de 2.8 l/100 km. Chiar daca Honda FCX Clarity se lauda cu consumul redus si emisiile nule, vehiculul poate atinge cu usurinta o viteza de 160 km/h.

Singura problema o constituie dobandirea combustibilului… In forma pura nu avem hidrogen in natura, insa acesta face parte din componenta diferitor substante din care trebuie extras, ca de exemplu din gaz natural, cat si din apa prin electroliza. Chiar si asa, Honda FCX Clarity reprezinta viitorul automobilelor…
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!