Prima pagină  »  Ştiri  »  Accize de 3.5 Euro/cm3 pentru motoarele diesel de peste 2.5 litri.
6 APRILIE 2011, 11:28
2,306
0
Accize de 3.5 Euro/cm3 pentru motoarele diesel de peste 2.5 litri. Condiţii mai stricte pentru maşinile înmatriculate în alte state, care circulă în Moldova.
De Redactia PiataAuto.md
0
Serviciul Vamal a emis ieri un comunicat prin care atentioneaza cetatenii Republici Moldova despre modificarile survenite in cadrul legal privind introducerea in tara a mijloacelor de transport.

Astfel, daca in ultimii doi ani numarul automobilelor inmatriculate in Lituania, Buglaria sau alte tari cu regim de inmatriculare mai permisiv, a crescut pana la ordinul a zeci de mii, noua modificare legislativa le va da mari batai de cap celor care intentionau sa introduca noi astfel de automobile, precum si celor care deja le detin. Conform modificarilor operate in lege, persoanele fizice rezidente si nerezidente au dreptul de a introduce pe teritoriul Moldovei automobile, indiferent de termenul de exploatare a acestora, doar in cazul in care vor fi declarate prin actiune si plasate in termen de maxim 90 de zile pe parcursul unui an calendaristic, in regimul valam de admitere temporara.

Cu alte cuvinte, cetatenii Moldovei vor putea exploata pe teritoriul tarii automobilele cu numere de inmatriculare straine doar pe un termen maxim cumulativ de 90 de zile, iar termenul incepe de la prima intrare in tara a masinii, iar la expirarea termenului vehiculul trebuie scos din tara. Daca in Romania, spre exemplu, practica arata ca cei care exploateaza astfel de masini ies la fiecare 90 de zile din tara pentru cateva ore, pentru a reintra si a reporni contorizarea celor 90 de zile, in cazul tarii noastre sintagma de “cumulativ” inseamna maxim 90 de zile din 365, iar scoaterea si reintroducerea mijlocului de transport nu “rezolva” aceasta dilema.

Aflarea pe teritoriul tarii a automobilelor neinmatriculate in Moldova pe un termen mai mare de 90 de zile se permite doar persoanelor nerezidente, care dispun de permis de sedere, contract de munca in Moldova sau activitate economica pe teritoriul Moldovei, caz in car automobilul se va introduce in regim de admitere temporara.

Accize de 3.5 Euro / cm3 pentru motoarele diesel de peste 2.5 litri

Anul trecut acizele vamale la importul automobileor au fost modificate, cele mai mari modificari suferindu-le accizele pentru motoarele de este 3000 cm cubi, acestea crescand pana la 3.5 euro pentru un centimetru cub. Noua modificare coboara pragul “luxului” pana la 2500 cm cubi pentru motoarele diesel (accizele la motoarele pe benzina raman nemodificate). Astfel, accizele vamale la importul unui automobil cu un motor de 2500 cm cubi raman nemodificate (1.13 euro / cm cub) si constituie, in suma 2,825 Euro, in timp ce pentru un motor de 2501 cm cubi accizele vor constitui 8,753.50 Euro.

O masina cu un motor de 3.0 litri diesel, spre exemplu (2998 cm cubi, spre exemplu), va insuma accize de 10,493 Euro.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!