Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Mercedes-Benz + BYD = Denza

26 Aprilie 2012 - 14:25
Ilie Toma
Mercedes-Benz + BYD = Denza
Germanii de la Daimler şi chinezii de la BYD tocmai au creat o nouă marcă în lumea auto: Denza. Aceasta se va focusa exclusiv spre automobilele electrice, iar primul prototip al noii mărci a şi fost prezentat. Denza va îngloba experienţa de 126 de ani a germanilor de la Mercedes-Benz în crearea şi producţia de serie a automobilelor la standarde înalte de calitate cu experienţa chinezilor în crearea bateriilor electrice şi a unităţilor electrice de propulsie, or, una din direcţiile principale de activitate a celor BYD este de foarte mult timp anume producţia de baterii. Primul vehicul conceptual Denza poartă numele NEV (New Energy Vehicle) şi a fost expus de curând la Salonul Auto de la Beijing. Conform declaraţiilor partenerilor germani şi chinezi, Denza NEV întruchipează un viitor automobil de serie cu propulsie electrică, versiunile de test ale căruia se află deja în plin program de teste pe drumurile publice, sub formă camuflată. Primul model de serie Denza nu se va lăsa mult aşteptat: acesta va debuta anul viitor şi va fi dedicat iniţial doar pieţei chineze. Munca de concepere şi definitivare a modelului este rodul eforturilor inginerilor şi designerilor chinezi şi germani.

Silueta lui Denza NEV este asemănătoare celei de hatchback, însă dispune de foarte mult spaţiu pentru pasagerii spate şi portbagaj, aşa cum le place cumpărătorilor chinezi.

BYD şi Daimler consideră că piaţa chineză a automobilelor cu propulsie alternativă va creşte de la volumul actual de 10,000 de unităţi anual la incredibila cifră de 5 milioane de unităţi, către anul 2020. Iar Denza va fi prezentă acolo, la timpul potrivit în locul potrivit...
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (4 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter