Opt proprietari Land Rover din Moldova au pornit într-o expediţie de 14,000 km spre lacul Baikal
9 August 2012, 09:00
O ştire deosebit de intrigantă vine chiar din Moldova, unde opt proprietari şi fani ai modelelor Land Rover au pornit la bordul a două automobile Land Rover Discovery într-o expediţie fantastică spre lacul Baikal, situat în regiunea Irkutsk, Rusia.

Lacul Baikal e cunoscut drept cel mai adânc lac natural din lume, cu o adâncime medie de 744 metri, care atinge în punctele maxime şi 1,642 m! Suprafaţa lacului este apropiată de cea a întregii noaste ţări, măsurând 31,722 km pătraţi!

Expediţia celor opt moldoveni a fost organizată de distribuitorul Land Rover în Moldova şi a luat startul la 7 august, ora 06:00. În aceeaşi zi, aventurierii au ajuns în capitala Ucrainei, Kiev, unde au vizitat monumentul fondatorilor oraşului. Expediţia a continuat, iar către seară coloana a ajuns în oraşul ucrainean Cernigov.
Aventurierii au intenţionat să facă un popas nocturn în oraşul Breansk, Rusia, însă vama dintre Ucraina şi Rusia le-a dat bătăi de cap călătorilor, aceştia fiind nevoiţi să completeze în mod repetat acte şi formulare, înainte
de a traversa hotarul. Odată ajunşi pe teritoriul Rusiei, aceştia au apelat la ajutorul sistemului de navigare în încercarea de a găsi un hotel potrivit, însă sistemul GPS nu s-a dovedit a fi prea util, continuând să informeze
călătorii despre deplasarea pe drumuri necunoscute. În rezultat, aceştia au trebuit să se descurce pe baza indicatoarelor rutiere clasice...

În prima zi a aventurii, moldovenii au parcurs puţin peste 1,000 km. O
distanţă onorabilă, mai ales că partea cea mai dificilă a traseului abia urmează, or din Chişinău până spre lacul Baikal aventurierii vor parcurge peste 7,000 km, după care vor reveni acasă. Întreaga aventură ar trebui să dureze aproximativ 20 zile. Noi vom
continua să Vă informăm despre
această expediţie inedită, fiţi
alături!
PiataAuto.mdIlie Toma
6
2,843
COMENTARII (6)
Volkswagen
Bălţi, Moldova
la 9 August 2012 - 11:36
Au bani, și n-au ce face cu dînșii...
1
0
Volkswagen
Bălţi, Moldova
la 9 August 2012 - 11:36
Au bani, și n-au ce face cu dînșii...
0
0
Igor
London, Marea Britanie
la 9 August 2012 - 12:42
Bravo lor. Parerea mea este, ca daca iti permiti o masina de peste 60000 Euro, de ce sa nu iti permiti si o vacanta la bordul ei, care sa te coste pentru 20 zile cam 2000-2500 Euro. + la toate e o sansa unica sa vezi Rusia de la un capat la altul.
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 10 August 2012 - 12:27
Igor: nu stiu despre ce vacanta vb dar e foarte obositor sa faci pe zi +/- 1000km in calitate de pasager, nu mai zic de sofer... iti va iesi pe oki odihna ceea. E clar ca sunt si multe lokuri frumoase, dar mai bine ar fi sa faci mai putini km pe zi pentru a savura din placerile naturii, dar pentru a te distruge fizic.
0
0
Igor
London, Marea Britanie
la 10 August 2012 - 13:27
vb_1one: din spusele tale reiese ca saracii au fost impusi sa se duca? :))))) vacanta nu neaparat inseamna - lenevire! eu as prefera hiking-ul sau ceva de genul unei odihne in fata televizorului sau a laptopului.
0
1
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 11 August 2012 - 10:27
Igor: de ce zici ca saracii au fost impusi...? n-am zis nimik de starea lor financiara...
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!