Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Lada XRAY – viitorul AvtoVAZ

3 Septembrie 2012 - 09:10
Ilie Toma
Lada XRAY – viitorul AvtoVAZ
La ediţia curentă a Salonului Auto de la Moscova, producătorul rus AvtoVAZ a impresionat vizitatorii cu un concept neobişnuit, numit XRAY Concept. Noul prototip a fost creat sub egida proaspătului designer şef al AvtoVAZ, Steve Mattin, care a şi dezvăluit conceptul. După cum spune Mattin, noul concept este unul creat să demonstreze viitorul modelelor Lada, care vor îngloba o identitate nouă, modernă, aplicată pe întreaga gamă. Partea frontală a lui XRAY este conturată de faruri înguste, dar expresive, conectate vizual cu partea inferioară prin elemente cromate, în forma unul “X”. Această soluţie de design, care s-ar putea regăsi pe toate viitoarele Lada, pare similară unor modele Opel, precum Ampera şi Zafira Tourer. Pe partea laterală, tonul este dat de nervuri puternice ale aripilor, în stilul gamei DS a celor de la Citroen, iar tabloul este completat de o inserţie cromată masivă. În partea spate, blocurile optice acoperă montanţii şi nu lipsesc nici inserţiile de crom.

Conceptul mai dispune de un spoiler stilat în partea superioară a hayon-ului, de un set de jante masive, dar şi de plafon panoramic. Deşi XRAY Concept fascinează cu un design uluitor de proaspăt pentru o

Lada, acesta trădează proporţiile unui model clasic, de mare succes, al producătorului rus. Vorbim, desigur, de Niva, numită acum Lada 4x4. Similaritatea este trădată de caroseria cu 3 uşi, de prezenţa similară, de proporţii, şi chiar de indicatoarele frontale de direcţie, ascunse în acelaşi loc ca şi în cazul Nivei. S-ar putea ca noul prototip să se materializeze în curând într-un continuator al legendei Niva... Însă, în ciuda stilului futurist al designului exterior, în habitaclu se face simţită o deficienţă clară de calitate în îmbinarea elementelor de acolo. Nu face să fim prea critici, pentru că vorbim de un prototip, şi nu de un model de serie. Totuşi, se simte o atenţie mult mai mare a echipei de design pentru exteriorul maşinii, şi mai puţin pentru interior.

Creatorii conceptului declară că XRAY Concept nu este doar un prototip, ci o radiografie (X-RAY) a schimbărilor majore care au loc în cadrul AvtoVAZ în prezent. Astfel, noile forme ale mărcii Lada se vor răspândi în curând pe mai multe modele de serie, inclusiv pe apropiata generaţie a doua a modelului Priora. La standul Lada de la Moscova au mai fost prezentate alte două creaţii importante – Lada Kalina 2, creată de asemenea de echipa lui Mattin, dar şi un electromobil pe nume EL Lada, cu o autonomie de 150 km şi o viteză maximă de 130 km/h.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (50 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter