INCREDIBIL: O Toyota Tundra va tracta un shuttle spaţial
11 Octombrie 2012, 11:15
Când ai de-a face cu vehicule capabile să se deplaseze în spaţiul cosmic, toate iau o altă scară, cosmică şi ea. Prin urmare, pentru a deplasa un shuttle spaţial legendar, ai nevoie de multă putere şi ingineri pricepuţi care să poată construi şi o remorcă specială...

Endeavor este unul din shuttle-urile legendare ale SUA, construit la sfârşitul anilor ’80 ai secolului trecut. Primul său zbor a avut loc în 1992, iar ultimul, cel de-al 25-lea, a avut loc chiar anul trecut, în luna mai. La 1 iunie 2011 Endeavor îşi încheia cu succes ultima misiune pe staţia spaţială internaţională şi pornea spre casă, având în faţă o pensionare programată. Acum, odată ce Endeavor şi-a desăvârşit rolul său în cosmonautică, shuttle-ul urmează a fi transportat la Centrul de Ştiinţă din California, unde se va odihni în pace şi admiraţie, putând fi văzut de pasionaţi.

În mod normal, astfel de transporturi de obiecte imense se fac pe remorci speciale, cu multe roţi, care distribuie
greutatea pe o suprafaţă cât mai mare de carosabil, aceste remorci fiind trase, la rândul lor, de camioane puternice. Astfel se întâmplă şi în cazul lui Endeavor doar că nava spaţială trebuie
să treacă şi pe lângă Los-Angeles, acolo unde traseul nu permite unui angrenaj format din camion şi remorcă tradiţională să vireze şi să treacă în siguranţă, mai ales că acel sector de
traseu conţine şi un pod, care necesită o distribuţie şi mai atentă a greutăţii. Inginerii au găsit până la urmă soluţia, însă. Pe sectorul de drum problematic locul camionului va fi luat de o Toyota Tundra.
Modelul va fi unul absolut standard, fără nici o modificare mecanică. Sub capota maşinii se află un propulsor V8 aspirat natural de 5.7 litri, care dezvoltă 381 CP la 5,600 rpm şi 544 Nm la 3,600 rpm. Deşi maşina are indicat în fişa tehnică o greutate recomandată de tractare de doar 4.6 tone, transportul shuttle-ului îi va oferi şansa să tracteze o greutate de aproape 133 tone, sau aproape de 30 ori mai mult decât cifrele indicate în
datele tehnice! În pofida acestor diferenţe imense, inginerii Toyota sunt încrezuţi în succesul misiunii, întrucât au petrecut şi câteva teste de fezabilitate care le-au demonstrat că totul va decurge de minune.

Când are loc marea misiune pentru Toyota Tundra? Chiar mâine seară! Noi Vă vom informa despre îndeplinirea acestei misiuni incredibile!
PiataAuto.mdIlie Toma
5
2,688
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (5)
Dennis
Hânceşti, Moldova
la 11 Octombrie 2012 - 14:13
@Ilie Toma , chiar va rugam sa ne tineti la curent despre operatiunea respectiva, sunt foarte curios cum va decurge.
Ms. anticipat.
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 11 Octombrie 2012 - 14:31
Chiar astept sa vad rezultatul... asa haram de masina e posibil sa reziste acestei misiuni puse in fata. Chiar v-as ruga sa publicati si video de la marele eveniment.
0
0
zzz
Donduşeni, Moldova
la 11 Octombrie 2012 - 16:50
Piata Auto nu mai inventati telenovele. Daca incape shuttle-ul in latime atunci incape si oricare tractor.

Este doar un truc publicitar de doi bani. Shuttle-ul o sa fie tractat 12 mile de la aeroport spre destinatie de un tractor proiectat de NASA special pentru acest lucru. Tundra o sa-l tracteze pe ultima 1/4 mila fiindca California Science Centre, unde o sa-si petreaca shuttle-ul viata ramasa in calitate de exponat, este in "parteneriat" cu Toyota de lung timp. Este doar un joc pilitic la baza caruia stau interese economice.

A mai tractat si Touareg un Jumbo Jet. Nu este nimic uimitor aici, este nevoie doar de cuplu si tractiune.
0
0
zzz
Donduşeni, Moldova
la 11 Octombrie 2012 - 16:52
*pilitic = politic
0
0
G e o
Floreşti, Moldova
la 11 Octombrie 2012 - 19:21
ei....shutle-ul e pe roti..si o mare parte dfin masa lui dispre datorita rotilor....e nevoie doar de tractare:)
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!