Un BMW 2000 Touring, restaurat de producător, este înmânat unul proprietar pasionat
16 Octombrie 2012, 08:00
De câţiva ani BMW are o divizie specială, numită Classic Customer Workshop şi specializată în restaurarea minuţioasă, cu piese originale, a modelelor clasice bavareze. Este evident că un asemenea proces de restaurare este unul costisitor, dar unii pasionaţi ai BMW-urilor clasice sunt gata să se despartă de sume frumoase de bani pentru a da o nouă viaţă bijuteriei lor.

Un nou proiect de acest tip a avut în vizor restaurarea unui BMW 2000 Touring din 1972. Fericitul proprietar este Michael Hilti, ex-preşedinte al Consiliului Director al Hilti Group, acum pensionat. Povestea maşinii acestuia este însă ceva mai neobişnută.

În anii ’70 ai secolului trecut Michael Hilti avea o astfel de maşină, când şi-a întâlnit pentru prima dată soţia, cu care este împreună şi astăzi. Maşina a fost ulterior vândută, însă acum soţia sa a investigat modelul exact pe care îl
conducea Michael atunci când a întâlnit-o şi a comandat celor de la BMW recrearea unui astfel de model, în condiţie perfectă de automobil nou.
Maşina a primit sub capotă un motor reconstruit, care dezvoltă aceeaşi putere de 170 CP şi care a fost cuplat la o transmisie manuală în 5 trepte,
reconstruită şi ea cu exactitate. Maşina a primit un sistem de evacuare din oţel inoxidabil şi o serie de elemente individualizate, prezente pe automobilul original al lui Michael Hilti de acum 40 de ani. Printre acestea se numără contururile aripilor de marcă Alpina, jante Alpina, precum şi scaune sport la interior.

Suma plătită pentru acest proiect nu a fost divulgată, însă cei de la BMW Classic Customer Workshop menţionează că au avut nevoie de sute de ore de muncă manuală pentru a definitiva proiectul.

Automobilul restaurat i-a fost înmânat proprietarului în incinta muzeului mărcii bavareze, BMW Welt.
PiataAuto.mdIlie Toma
4
2,649
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (1)
dima
Chişinău
la 16 Octombrie 2012 - 10:23
super desigur, insa cred ca majoritatea fanilor ar dori sa restaureze singuri masinile, mai ales daca nu sint directori la intreprinderi mari:))))
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!