Premieră: Renault Fluence facelift
5 Noiembrie 2012, 10:00
Încă un model Renault primeşte o împrospătare vizuală, după ce de curând francezii au prezentat un noul Symbol clonat de pe Dacia Logan. În cazul lui Fluence, însă, nu mai vorbim de o clonare, ci de un facelift în toată legea, care i-a schimbat doar faţa modelului, lăsând substratul tehnic esenţial neatins.
Noua faţă a mărcii, inaugurată acum o lună de noul Renault Clio, a plăcut publicului, dar şi mai tare pare să fi plăcut producătorului, întrucât acesta o aplică ameţitor de repede pe tot mai multe modele ale mărcii. Fluence a primit şi el faţă de Clio, cu renumita emblema megalomană pe centrul calandrului.
Blocurile optice spate au fost uşor
retuşate, dar forma lor a rămas
nemodificată. La interior cadranele
clasice au fost înlocuite cu altele noi,
digitale. Fluence a primit şi noi
materiale pentru tapiţerie, iar sistemul
media R-Link are acum capacitatea
conectării gadgeturilor
electronice prin
Bluetooth şi USB. Acesta dispune şi de un display senzorial şi recunoaşte şi comenzile vocale.
Sub capotă şi-a făcut loc un noul motor pe benzină de 1.6 litri şi 115 CP, cuplat la o nouă transmisie automată cu raport continuu variabil X-Tronic CVT. În comparaţie cu versiunea similară de dinaintea facelift-ului, noua combinaţie aduce o economie de combustibil de 1.3 litri/100 km, până la 6.4 litri/100 km în regim mixt. La capitolul diesel, pe lângă actualul propulsor 1.5 dCi de 110 CP, pe unele pieţe va fi disponibilă a versiune mai puternică de 130 CP, care va consuma doar 5.8 litri/100 km.
Ca şi până acum, Renault Fluence va fi asamblat la uzina din Bursa, Turcia. Vânzările modelului actualizat vor lua startul în luna ianuarie în Turcia, după care acesta va fi disponibil pe alte 55 de pieţe ale lumii, inclusiv cea a Moldovei.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
3
2,230
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
COMENTARII (1)
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 5 Noiembrie 2012 - 18:47
Acum arata mult mai simpatik... bine lukrat!
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!