(VIDEO) Un Bentley electric, recreat pe baza unui model legendar, la 85% din mărime, se întrece cu un tren cu abur

13 Mai 2024, 12:30
Redacţia PiataAuto.md
Ceea ce vedem aici e o recreare a legendarului model numit de obicei Bentley Blower, dar cu numele oficial de Bentley 4-Litre Supercharged, un model care i-a adus mărcii britanice gloria la Le Mans şi reputaţia unei mărci performante şi invincibile. Acum 100 de ani, maşina asta avea deja 4 valve per cilindru, iar în setările de cursă motorul scotea 240 CP! Era, deci, maşina care fascina deopotrivă publicul şi alţi ingineri auto, care priveau acest Bentley drept un etalon. Ei bine, acum câteva luni, Bentley a anunţat că recreează acest model istoric la 85% din mărimea originală, în forma unui vehicul electric cu doar 20 CP. Iar acum acest bolid a fost condus de cei de la Top Gear într-o întrecere cu un tren cu abur.
Există o explicaţie pentru propulsia electrică de 85 CP şi scara mai mică a maşinii. Ea e produsă de compania The Little Car Company, una care s-a făcut remarcată în ultimii ani prin lansarea unor maşinuţe superb de bine detaliate şi produse, pe baza unor modele Aston Martin, Bugatti, Ferrari şi alte câteva, cu ideea că acestea pot servi drept jucării supreme, pe care un proprietar de Bugatti, de exemplu, ar vrea să le cumpere pentru copiii săi.
Însă la un moment dat, compania a produs şi o replică pentru Tamiya Wild One Max, o renumită maşină cu telecomandă, care avea deja dimensiunile unui vehicul cât se poate de realist, cu o suspensie complexă, care părea mai degrabă o jucărie pentru cei mari, decât pentru copii. Iar în luna august 2023 a venit şi acest Bentley, anunţat de producător, care o fi având doar 85% din dimensiunea originalului, dar tot e o maşină de 550 kg, care nu mai prea seamănă cu o „jucărie”.
Maşinuţa are o baterie de 10,8 kWh, şi cu cei 20 CP ai săi e limitată să atingă doar 72 km/h, adică 45 mile la oră, ca să poată fi înmatriculată ca un cvadriciclu şi să poată fi lipsită de airbag-uri şi alte elemente de siguranţă în trafic, rămânând aproape de original.
Iar ideea de a se întrece cu trenul cu abur vine din timpurile de glorie ale acestui model, când proprietarii puteau merge pe drumurile publice şi ajunge la destinaţie mai repede cu maşina decât cu trenuri cu abur, considerat ultra-rapid pe atunci.
Această maşinuţă electrică de acum este, deci, o creaţie senzaţională, pe care mulţi o vor percepe drept originalul şi care are chiar şi anvelope asemănătoare. Aproape că e greu de definit exact cum ar fi mai potrivit să o foloseşti, dar cu siguranţă proprietarii îi vor găsi aplicarea corectă.
Ceea ce e la fel de surprinzător e preţul acestei jucării, de 100.000 lire sterline! Însă, aşa cum spuneam, maşina poate fi condusă deja şi pe drumurile publice, putând fi înmatriculată şi având şi centuri de siguranţă.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
751
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!