(VIDEO) Skoda a dezvăluit Epiq, un viitor SUV electric care va porni de la 25 mii euro

15 Martie 2024, 19:01
Redacţia PiataAuto.md
Skoda a dezvăluit astăzi prototipul unui viitor SUV electric compact, principala ţintă a căruia e de a fi accesibil, pornind de la un preţ de circa 25 mii euro şi de a concura astfel cu Citroen e-C3 şi alte modele accesibile. Tot mai mulţi producători au fost acuzaţi că au migrat prea mult spre maşini scumpe în ultimii ani, iar acum mai mulţi dintre aceştia par să se fi dumirit că un SUV urban electric, cu o sumă de calităţi bune, care ar costa aproximativ 25 mii euro, le-ar putea asigura baza vânzărilor mari în următorii ani. Să vedem, deci, ce aduce noua Skoda Epiq.
Oficial, crossover-ul are statut de prototip şi mai are unele elemente de design la care se va renunţa ulterior, dar e cât se poate de clar că maşina va ajunge în producţia de serie. Maşina are 4,1 metri lungime şi, pentru că e o Skoda, pune mare accent pe volumul portbagajului, care va fi de 490 litri.
Autonomia promisă e de 400 km, ceea ce e mai mult decât cei 320 km anunţaţi de Citroen e-C3. Însă filosofia franceză presupunea o baterie LFP mică de 44 kWh, care să ajute acel model să fie accesibil. Skoda nu anunţă nici capacitatea, nici tipul bateriei sale, ci doar faptul că aceasta va avea funcţie de a alimenta aparate electrice sau chiar întreaga casă la nevoie.
Nu se anunţă nici detalii despre electromotoare şi puteri. Însă maşina introduce fără îndoială un stil nou, evoluat, de design pentru Skoda, care pare să ducă lucrurile într-o zonă interesantă şi inspirată. Blocurile optice au forme de T atât în faţă, cât şi în spate, iar unghiurile ascuţite au o factură interesantă pe zonele laterale şi la posterior.
Şi interiorul e cât se poate de interesant, cu forme simple, dar aerate. În loc de cadranele din faţa volanului apare un ecran mic, abia vizibil şi integrat între liniile planşei de bord, iar rolul principal îi revine display-ului central de 13 ţoli.
Preţul de 25.000 euro e accentuat repetat de cehi, semn că asta e o ţintă pe care inginerii şi cei de la contabilitate au avut sarcina de a o respecta cu sfinţenie. Rămâne să vedem şi parametrii tehnici ai unui viitor model de serie, dar din ce putem vedea acum se pare că la orizont se profilează un nou SUV electric accesibil cu mare şanse de a aduna popularitate.
Vezi mai jos şi un video cu imagini generate digital, publicat de Skoda cu noul Epiq electric.
2
2,860
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!