Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: noul Porsche Cayman

29 Noiembrie 2012 - 14:30
Ilie Toma
Premieră: noul Porsche Cayman
Porsche a adus la Salonul Auto de la Los Angeles noua generaţie a modelului Cayman, cea de-a treia la număr. Noul model se laudă cu o siluetă mai coborâtă, cu o greutate mai mică şi cu o agilitate sporită.

Noul Cayman vine cu un ampatament mărit, dar şi cu ecartamente şi roţi mai mari – toate pentru a spori potenţialul dinamic al sportcar-ului cu motor poziţionat central. Modelul debutează în două versiuni – Cayman şi Cayman S. Modelul de bază e propulsat de un motor opoziţional cu 6 cilindri, de 2.7 litri, care dezvoltă 275 CP, suficient pentru a accelera maşina de la 0 la 100 km/h în doar 5.4 secunde, până la o viteză maximă de 266 km/h.

Şi dacă astfel de parametri dinamici sunt valabil pentru un Cayman de













bază, haideţi să vedem ce poate face versiunea mai puternică, Cayman S. Acesta e motorizată de un propulsor de 3.4 litri, care dezvoltă 325 CP. Cu ajutorul acestuia, modelul prinde prima sută în doar 4.7 secunde, iar viteza maximă urcă la 283 km/h.

Atât versiunea Cayman, cât şi Cayman S, sunt echipate standard cu transmisii manuale în 6 rapoarte. Opţional, se poate alege transmisia automată cu 7 trepte şi dublu ambreiaj PDK, care scurtează timpii de acceleraţie şi îmbunătăţeşte consumul.

La capitolul design, Porsche nu aduce revoluţii, ca întotdeauna. Tradiţia e respectată cu tristeţe, noul model e recunoscut de la o poştă drept un Porsche. Cunos- cătorii avansaţi, însă, vor observa proporţii uşor modificate, care fac modelul să pară mai musculos şi mai fixat pe carosabil.

Ca întotdeauna, noul Cayman va ocupa nişa ceva mai accesibilă în gama Porsche, costând, în Germania, de la 51,385 euro, inclusiv TVA. Versiunea Cayman S porneşte la ea acasă de la 64,118 euro.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (9 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter