Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Noul MINI Paceman primeşte o versiune ultra-performantă John Cooper Works

14 Decembrie 2012 - 08:52
Ilie Toma
Noul MINI Paceman primeşte o versiune ultra-performantă John Cooper Works
Noul MINI Paceman – SUV-ul coupe al britanicilor de la MINI – este încă un model proaspăt de tot pe piaţă, dar primeşte deja o ediţie de performanţă extremă, botezată tradiţional John Cooper Works (JCW). Aceasta îşi va face debutul în ianuarie la Salonul Auto de la Detroit.

Ca şi în cazul lui MINI Countryman JCW, noul Paceman JCW a primit un kit aerodinamic agresiv, jante masive de 18 sau 19 inch, precum şi soluţii cromatice ţipătoare. Exemplarul de prezentare vine cu plafon roşu, linii longitudinale roşii pe capotă, hayon şi uşi şi orglinzi retrovizoare de aceeaşi culoare.

Aceleaşi accente cromatice sunt prezente şi la interior. Aici pot fi găsită şi scaune sport, tapiţate cu piele cusută cu aţă contrastantă. Volanul şi levierul transmisiei sunt realizate în aceeaşi manieră sportivă.

Adevăratele senzaţii sportive sunt, însă, date de propulsorul turboaspirat de 1.6 litri şi 211 CP de sub capotă.

Acesta îşi realizează puterea maximă la 6,000 rpm, iar cuplul maxim de 280 Nm e disponibil între 1,900 şi 5,000 rpm. Motorul dispune, însă, şi de o funcţie overboost, care poate spori cuplul maxim până la 300 Nm pe perioade scurte.

Motorul poate fi cuplat fie la o transmisie manuală, fie la una automată, ambele cu 6 rapoarte, după care puterea este distribuită tuturor celor patru roţi prin intermediul sistemului de tracţiune integrală ALL4.

Acest sistem transferă în regim obişnuit 50% din cuplu punţii spate, dar în condiţii de manevre extreme poate transfera până la 100% cuplu spre roţile posterioare, transformând maşina, practic, într-una cu tracţiune spate!

Cu oricare din cele două transmisii MINI Paceman John Cooper Works prinde prima sută în 6.9 secunde. Viteza maximă ajunge la 226 km/h pentru transmisia manuală şi 224 km/h pentru cea automată. Manevrabilitatea bună la orice viteze este asigurată de suspensia rigidizată, cu bare de stabilizare îngroşate şi ranforsate.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (20 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter