Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Opel Ampera, cel mai vândut automobil electric în Europa

13 Decembrie 2012 - 09:27
Ilie Toma
Opel Ampera, cel mai vândut automobil electric în Europa
În ciuda condiţiilor economice dificile de pe piaţa europeană, Opel Ampera îşi menţine poziţia de lider la vânzări printre autoturismele electrice.

Europa este o zonă critică pentru toţi producătorii de maşini, mai ales în acest an, cu scăderi drastice de vânzări. Pe acest fundal, nici automobilele electrice, dezvoltate în special pentru lumea „civilizată” occidentală, nu reuşesc să înregistreze vânzări care le-ar adeveri existenţa. Astfel, cam toţi producătorii s-au confruntat cu realitatea crudă a vânzărilor mult mai slabe de automobile electrice, faţă de aşteptările optimiste anterioare.

Totuşi, în această situaţie 21% din automobilele cu propulsie electrică vândute în Europa sunt... Opel Ampera. Da, una din cinci maşini electrice e o Ampera – un rezultat de-a dreptul admirabil pentru modelul celor de la Opel.

Per total, însă, destul de puţini clienţi europeni aleg să cumpere un automobil electric. În Germania, doar 1 maşină din 1,000 cumpărate noi este electrică. În Austria, din 1,000 de maşini noi, 3 sunt electrice, în Franţa – 5, iar în Olanda – 8. Cea mai mare cotă în vânzările totale e deţinută de automobilele electrice în Norvegia, unde 30 de automobile din 1,000 sunt electrice. Adică 3% din norvegieni aleg să cumpere deja o maşină cu propulsie electrică!

Opel Ampera este propulsată de un electromotor de 150 CP, alimentat de la o baterie, care îi poate asigura o autonomie de 40-80 km. În momentul epuizării bateriei, intervine în funcţie un motor pe benzină, rolul căruia este, în mare parte, de a genera electricitate pentru propulsia de mai departe a maşinii. Redacţia

PiataAuto.md a avut onoarea să participe la un test drive excepţional cu Opel Ampera acum un an în ţările scandinave, publicând şi un amplu test drive, pe care vă invităm să îl vedeţi aici.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter