Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Facelift pentru Mercedes-Benz E 63 AMG şi o nouă versiune 4x4

10 Ianuarie 2013 - 13:18
Ilie Toma
Facelift pentru Mercedes-Benz E 63 AMG şi o nouă versiune 4x4
Facelift-ul familiei E-Class a ajuns şi la cea mai performantă interpretare a acesteia – modelul E 63 AMG. Pe lângă versiunea împrospătată, E 63 AMG a mai primit, aşa cum a anunţat de curând, şi o nouă versiune cu tracţiune integrală 4MATIC. Împrospătările vizuale ale lui E 63 AMG sunt similare celor aduse de sedanul obişnuit E-Class, însă bara de protecţie frontală adoptă un design agresiv nou, cu două prize masive laterale, care comunică printr-o altă priză longitudinală. Astfel, E 63 AMG nu s-a sfiit deloc să-şi condimenteze la maxim agresivitatea vizuală, devenind cu adevărat fioros.

Agresivitatea sporită nu este doar o aparenţă, însă. Motorul V8 de sub capotă a devenit mai puternic acum, forţa acestuia crescând de la 525 CP şi 700 Nm la 557 CP şi 720 Nm, valori valabile atât pentru versiunea cu tracţiunea spate, cât şi pentru noul E 63 AMG 4MATIC. De fapt, de tracţiune spate va mai beneficia doar sedanul

E 63 AMG, în timp ce noul sistem de tracţiune integrală vine atât pe sedan, cât şi pe break. Dacă sedanul cu roţile spate motrice atinge prima sută în 4.2 secunde, atunci cel cu tracţiune pe toate patru roţi are nevoie de doar 3.7 secunde. Versiunea break E 63 4MATIC are nevoie de 3.8 secunde pentru a ajunge la prima sută!

Mai mult ca atât, ofată cu faceliftul lui E 63 AMG, Mercedes-Benz lansează şi versiuni cu performanţă mai mai mare decât cea a unui E-Class AMG standard, botezate S-Model şi disponibile doar cu tracţiune pe patru roţi. Din acelaşi motor V8 de 5.5 litri acestea vor scoate 585 CP şi 800 Nm şi vor face ca sedanul să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 3.6 secunde, iar break-ul – în 3.7 secunde!

Cu asemenea valori de performanţă, la ce bun să mai cumperi un supercar?...
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (30 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter