Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Chinezii de la Chery angajează un fost designer Porsche pentru a le concepe noile modele

26 Februarie 2013 - 15:17
Ilie Toma
Chinezii de la Chery angajează un fost designer Porsche pentru a le concepe noile modele
Râdeaţi până mai ieri de maşinile chineze? Degrabă nu o sa mai râdă nimeni, dacă lucrurile merg în acelaşi tempou. Chinezii de la Chery Automobile tocmai au anunţat că l-au angajat pe designerul Hakan Saracoglu pentru a da o notă cu adevărat inspirată viitoarelor modele chineze.

Dacă numele Hakan Saracoglu nu vă spune prea multe, atunci proiectele la care acesta a participat sunt mai mult decât relevante pentru a ne da seama de potenţialul său. În vârstă de 47 ani, Saracoglu a reuşit să lucreze pentru două mari companii sonore în industria auto – Ford şi Porsche. La Ford, designerul şi-a adus contribuţia la crearea unor modele precum Mondeo şi Focus, iar la Porsche, în cei 15 ani de carieră, a contribuit la conturarea formelor lui 918 Spyder, Boxster şi Cayman.

Angajarea lui Saracoglu nu e primul caz de acest fel din ultimii ani în industria auto. Anul trecut, Beijing Automotive Group l-a angajat pe designerul modelului Ferrari Daytona, Leonardo Fioravanti. În 2011 fostul designer-şef Volvo, Peter Horbury a fost angajat la Geely ca vice-preşedinte senior responsabil de design şi tot în 2011 Great Wall l-a angajat pe fostul designer Mercedes-Benz, Andreas Deufel, ca şef de design.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter