Mitsubishi vine la Geneva cu un pick-up conceptual de senzaţie
14 Februarie 2013, 08:19
Spuneţi-ne, cine mai aduce astăzi la un salon auto european vreun concept al unui pick-up? Cu drumuri ca-n oglindă şi conglomeraţii urbane megalomane, europenii au cam uitat ce înseamnă un vehicul cu adevărat mare, şi cu siguranţă au uitat ce înseamnă un pick-up adevărat.

Mitsubishi, însă, se ambiţionează să le demonstreze europenilor că un automobil practic şi utilitar poate îngloba un design atrăgător, futurist chiar. Mitsubishi vrea să le amintească europenilor că e lider la numărul de titluri de câştigător acumulate în cel mai dur raliu al celor mai dure automobile – Raliul Dakar. Şi pentru a le aminti acest lucru cu succes şi a le demonstra cum ar putea arăta un viitor pick-up Mitsubishi – poate un viitor L200 – japonezii vor aduce la Salonul Auto de la Geneva conceptul GR-HEV.

Japonezii ştiu că europenii nu pot fi impresionaţi astăzi decât dacă le aduci şi un sistem de propulsie alternativ. Şi deoarece Mitsubishi nu duce lipsă de tehnologie de propulsie hibridă,
inginerii niponi au avansat şi mai mult şi au instalat sub capota pick-upului conceptual GR-HEV un sistem de propulsie diesel-hibrid. Acesta va combina avantajele unui motor diesel cu filtru de particule CleanDiesel cu avantajele utilizării unui electromotor de putere sporită, alimentat de la o
baterie. Nivelul emisiilor CO2 ale unui pick-up, dotat cu acest sistem de propulsie, ar coborî în jurul valorii de 149 g/km! Noul concept Mitsubishi utilizează, de asemenea, şi o nouă generaţie a sistemului de tracţiune integrală Super Select 4WD, asistat de sistemul Super All Wheel Control.
Un alt concept adus de Mitsubishi la Geneva este un vehicul cu propulsie pur electrică. Mitsubishi, cel care a lansat primul model pur electric produs în serie din lume în 2009 – i-MiEV – declară că noul concept CA-MiEV, adus la Geneva, reprezintă o posibilă evoluţie apropiată a modelului lor urban electric. Acesta ar putea încorpora şi un motor electric de nouă generaţie, un nou sistem de frânare regenerativă, dar şi un sistem de încărcare wireless a bateriei. Un eventual model de serie Mitsubishi, care ar îngloba aceste tehnologii, ar putea avea o autonomie de 300 km.
PiataAuto.mdIlie Toma
2
2,422
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
COMENTARII (2)
ghenyg
London, Marea Britanie
la 14 Februarie 2013 - 17:28
....... cu ochi
0
0
G e o
Floreşti, Moldova
la 14 Februarie 2013 - 20:42
ca japonezul:D
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!