Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

SUV-ul Toyota Fortuner va fi asamblat şi în Kazahstan

14 Februarie 2013 - 08:50
Ilie Toma
SUV-ul Toyota Fortuner va fi asamblat şi în Kazahstan
Chiar şi ţările mai puţin renumite pentru progrese în industria auto, din fosta URSS, reuşesc să convingă marii producători să investească în uzine locale, unde s-ar putea desfăşura producţia cel puţin a câtorva modele. Kazahstan este ţara care se poate lăuda cu cea mai proaspătă realizare în acest sens. Toyota a decis ca SUV-ul Fortuner să fie asamblat şi aici, la uzina Saryarka AvtoProm, din regiunea Kostanay din Kazahstan. Aici se mai asamblează alte şapte modele pentru Ssang Yong şi un alt model pentru cei de la ZAZ Ucraina.

Toyota Fortuner este un SUV recunoscut pentru durabilitatea sa de excepţie, mai ales în ţările cu o infrastructură rutieră departe de perfecţiune. Fiind construit pe platforma renumitului pick-ul Hilux, Fortuner îmbină calităţile de durabilitate şi potenţialul de trecere ale acestuia cu un grad sporit de confort, asigurat de caroseria de SUV.

Producţia propriu-zisă a SUV-ului în Kazahstan va începe în primăvara anului viitor, până atunci urmând a fi pregătită linia de producţie şi procesele logistice. Volumul iniţial de producţie a lui Fortuner va fi unul moderat, estimat la 3,000 unităţi anual, dar importanţa strategică a acestui pas e una mult mai mare, întrucât ambii parteneri rămân deschişi spre eventuala lărgire a gamei de modele produse aici şi a volumului de unităţi asamblate.

Vânzările de automobile noi în Kazahstan se cifrează la aproximativ 100,000 unităţi anual. Cele mai vândute mărci sunt Lada, Hyundai, Toyota şi Kia.

De ce în Kazahstan se poate, şi în Moldova nu?...
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter