Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Conceptele Mitsubishi: Eficienţă pură

5 Martie 2013 - 16:38
Denis Godorozea
Conceptele Mitsubishi: Eficienţă pură
La Geneva Mitsubishi a mai dezvăluit în premieră mondială şi două concept de excepţie - un electromobil de oraş, numit CA-MiEV şi un tot teren în toată firea cu o denumire complicată - GR-HEV hybrid SUT (Sport Utility Truck).

Prin acestea două concepte Mitsubishi exprimă contribuţia sa către un viitor mult mai ”curat”. Impunătorul GR-HEV hybrid SUT este inspirat din originalul pick-up Mitsubishi L200 din anul 1978. Având o lungime de 5420 mm, lăţime de 1930 mm, înălţime de 1775 mm şi un ampatament de 3000 mm, pick-up-ul este propulsat de un sistem hibrid, constituit dintr-un propulsor de 2.5 litri Clean Diesel, un electromotor amplasat în partea din faţă, o cutie automată şi un pachet de acumulatoare litiu-ion integrat în cadrul dur al şasiului. Pick-up-ul dispune de tracţiune integrală şi sistemul Super All Wheel Control (S-AWC). Performanţele unui tot teren pur sânge au rămas neschimbate, conceptul având toate regimurile necesare ale transmisiei integrale (2L, 4H, 4HL şi 4LL). Cu toate acestea, datorită tehnologiilor avansate emisiile de CO2 constituie doar 149 g/km!

Mitsubishi a început să dezvolte automobile electrice încă din 1966, iar conceptul CA-MiEV, reprezintă apogeul experienţei în domeniu, al japonezilor. Compactul CA-MiEV, a fost dotat cu un sistem de propulsie electric avansat şi foarte compact. Electromotorul, ce produce 80 kW (108 CP) constituie un tot întreg împreună cu invertorul şi încărcătorul electromobilului, ceea ce reduce semnificativ din greutate şi volum. Acumulatoarele litiu-ion (28 kWh) pot fi încărcate prin metoda inducţiei, în timp ce autonomia va constitui 300 km.

Caroseria aerodinamică a compactei (0.26) are o lungime de 4050 mm, lăţime de 1775 mm, înălţime de 1550 mm şi un ampatament de 2550 mm. Acest micuţ automobil este şi destul de ingenios! El poate trimite un e-mail, în caz de furt, sau un apel telefonic în caz de accident!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (15 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter