Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Dictatorul: Mercedes-Benz G-Class AMG 6x6

1 Martie 2013 - 09:43
Ilie Toma
Dictatorul: Mercedes-Benz G-Class AMG 6x6
Ce poate fi mai fascinant decât un Gelandewagen în offroad? Poate un Gelandewagen cu 3 punţi şi tracţiune pe 6 roţi? Acest monstru din imagine poate juca cu succes rolul de jucărie a celor mai fiţoşi şeici sau ar putea chiar juca rol de maşină militară.

Cert este că vehiculul a fost creat tot de cei de la Mercedes-Benz, nu de vreun atelier de tuning. Doar că nu vorbim de un model de serie, iar destinaţia oficială a vehiculului este ţinută în secret. Se pare, totuşi, că e vorba de o versiune prototip, creată pentru a le testa reacţia potenţialilor clienţi la un astfel de monstru... În cazul unor reacţii pozitive, maşina ar putea intra în producţie de serie!

Gelandewagen-ul 6x6 a necesitat o alungire firească, iar în spaţiul suplimentar apărut, cei de la Mercedes-Benz au montat o benă, transformând offroader-ul într-un soi de pick-up. Sub capotă au montat ce au avut mai bun – noul motor biturbo V8 M157 de 5.5 litri AMG, care dezvoltă 544 CP! Motorul e cuplat la o cutie de viteze AMG Speedshift Plus 7G-Tronic.

Au fost schimbate şi punţile, luate, probabil, din depozitul de proiecte Unimog şi aduse la scară mai mică... Acestea sunt portante acum, iar roţile pe care le mişcă au devenit mult mai masive, având un diametru exterior de tocmai 94 cm! Pe lângă cele 3 diferenţiale blocabile pe care le are un G-Class obişnuit, acest model a mai primit încă 2 – cel între axul 2 şi 3, şi cel de distribuţie a cuplului între roţile axului 3. Toate 5 diferenţiale pot fi blocate chiar în timpul mişcării!

Acest G-Class AMG 6x6 poate trece prin apă cu o adâncime de 1 metru (cu 40 cm mai mult decât un G-Class obişnuit). Unghiul de atac a crescut semnificativ, la tocmai 52 grade, iar cel de degajare la tocmai 54 grade. Pick-up-ul poate merge lateral pe o pantă înclinată la 45 grade faţă de orizont... Maşina îţi poate umfla şi dezumfla roţile din mers, pentru a face faţă mai bine oricărui teren, iar viteza maximă poate atinge, eventual, şi 160 km/h!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter