Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Rolls-Royce inaugurează prima expoziţie în muzeul BMW

21 Martie 2013 - 16:04
Ilie Toma
Rolls-Royce inaugurează prima expoziţie în muzeul BMW
Astăzi, la muzeul BMW Welt din Munchen a fost inaugurată prima expoziţie Rolls-Royce, care are loc vreodată aici. Expoziţia e întitulată „Aspiraţia spre perfecţiune” („Strive for Perfection”) şi vine să celebreze 10 ani de renaştere a mărcii Rolls-Royce sub umbrela BMW Group.

De asemenea, expoziţia marchează şi o altă data importantă pentru istoria mărcii – aniversarea a 150 de ani de la naşterea unuia din fondatorii mărcii, Sir Henry Royce.

Expoziţia dezvăluie istoria mărcii britanice în ordine cronologică, pornind de la întâlnirea celor doi fondatori –

Sir Henry Royce şi Charles Stewart Rolls, în 1904. Expoziţia ocupă o suprafaţă de peste 1,000 metri pătraţi şi include peste 15 automobile istorice originale Rolls-Royce, cel mai vechi datând din 1907. Colecţia include şi faimosul Rolls-Royce 10EX, unul din cele mai importante automobile experimentale create vreodată în lume.

De fapt, dacă mulţi producători aduc la tot felul de Saloane Auto concepte, unele din ele cu geamuri întunecate şi uşi lipite cu clei, atunci Rolls-Royce nu a creat niciodată modele conceptuale, ci doar exemplare experimentale, pe deplin funcţionale. Şi dacă lumea auto consideră că primul concept auto a fost contruit în 1938, atunci automobilul experimental 10EX a celor de la Rolls-Royce a fost dezvăluit cu 12 ani mai devreme, ca o versiune experimentală derivată a lui Phantom I, mai aerodinamică şi mai sportivă, tăind astfel din entuziasmul celor de la Bentley, care se lăudau în acei ani cu nenumărate victorii în cursele din Brooklands. Rolls-Royce 10EX a fost condus de însuşi Sir

Henry Royce, în dorinţa acestuia de a demonstra publicului o nouă mostră de perfecţiune automobilistică...

De ce a ales Rolls-Royce muzeul BMW pentru a rula această expoziţie de excepţie? Şeful Rolls-Royce Torsten Müller-Otvos, explică: „Modelele noastre moderne emană o simbioză unică între tehnologie şi ingineria germană, pe de o parte, şi lucrul manual de o rară iscusinţă a britanicilor şi designul clasic britanic, pe de altă parte. Prin urmare este cât se poate de firesc ca astăzi povestea succesului mărcii Rolls-Royce să fie relatată anume în acest loc”.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (5 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter