Buick Riviera – reînvierea nr. 2
22 Aprilie 2013, 16:00
Încă la Salonul Auto de la Shanghai din anul 2007, compania americană Buick a prezentat conceptul Riviera, menit să reînvie numele legendar.
Dar lucrurile nu au mers
mai departe de concept.
Şi iată, exact după 6 ani Buick face a doua încercare de a cuceri inimile chinezilor cu un concept numit cu acelaşi nume istoric şi prezentat la
acelaşi salon auto. Noul Buick Riviera a fost proiectat în colaborare cu Shanghai GM şi centrul tehnic PATAC (Pan Asia Technical Automotive Center).
Potrivit creatorilor, noul concept va întoarce o nouă pagină în istoria de 110 ani a companiei, care sărbătoreşte această aniversare în acest an. Anume astfel vor arata viitoarele modelele Buick. Pentru creatorii primul concept din lume, Buick Y-Job (anul 1938), noul Riviera ar putea fi mai îndrăzneţ.
Cu toate acestea, stilul
conceptului, care este inspirat
de la proverbul chinezesc
"cel mai bun lucru este unul asemănător apei", şi de
caracterul dinamic al apei în sine, este foarte suplu şi laconic, iar unele dintre elementele cheie şi de iluminare par a fi inspirate din filmul "Tron: Legacy" – şi nu e de mirare, caci conceptul












a fost prezentat la Shanghai sub coloana sonora Daft Punk pentru
acest film!
Proporţiile dinamice, uşile de tip ”aripă de pescăruş”, un plafon enorm, ce combină parbrizul şi luneta – sunt doar câteva din elementele palpitante ale conceptului. Dar există şi accente clasice, pe care le descoperim la lunetă şi aripi spate, ce amintesc de modelul îndrăzneţ Riviera din anul 1971.
Şi interiorul a primit lumini din pelicula ”Tron: Legacy”, iar designerii au dat o importanţă deosebită scaunelor faţă, care au fost căptuşite în partea superioară spate cu piele şi
lemn chinezesc, dispersate
de o fâşie de lumină, ce
străpunge logourile Buick.

Coupeul conceptual are la
bază un sistem hibrid W-PHEV, acumulatoarele căruia se pot
reîncărca nu numai de la priză,
dar şi prin metoda inducţiei,
ce nu necesită fir. Riviera are,
de asemenea, unele elemente aerodinamice care permit economisirea combustibilului,
precum spoilerul spate şi difuzorul
activ şi grila radiatorului în formă clasică de cascadă, lamele căreia pot închide accesul curenţilor de aer sub capotă.
Printre alte inovaţii tehnice se regăseşte şasiul cu întoarcerea şi a roţilor din spate, suspensia electromagnetică, sistem pentru urmărire a situaţiei traficului ce este transmisă pe parbriz în formă de hologramă de 10 camere şi 18
senzori, ba chiar şi pilot automat!












Rămâne să sperăm ca Buick Riviera se va renaşte într-un model de serie, chiar dacă va fi mai puţin inspirat ca acest concept.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
2
3,144
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (1)
Mihail
Chişinău
la 22 Aprilie 2013 - 22:31
nustiu de ce dar spatele imi aminteste de infiniti ... iar fata de toyota supra cea noua :)
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!