Hennessey Venom GT, cel mai rapid automobil din lume a atins 427.6 km/h!
4 Aprilie 2013, 09:18
Construit pe platforma tehnică modificată substanţial al lui Lotus Elise, Venom GT a demonstrat încă odată, în mod oficial, că este cel mai rapid automobil de serie din lume! După ce a înregistrat anterior un record la cea mai rapidă acceleraţie de la 0 la 300 km/h, pe care a realizat-o în doar 13.48 secunde, creatorul John Hennessey a pus la cale şi o cursă pentru stabilirea vitezei maxime oficiale a modelului.
Astfel, supercarul a ajuns pe un poligon militar din California de Sud, unde a reuşit să stabilească un nou record mondial de 427.6 km/h pe o pistă care măsura doar 3.2 km lungime! John Hennessey aduce exemplul comparativ al lui Bugatti Veyron Super Sport, care, în versiunea sa de serie, poate atinge 415 km/h. Veţi spune că Veyron a înregistrat o viteză mai mare într-o ediţie Top Gear, pe un poligon special al celor de la
VW şi veţi avea dreptate, întrucât acolo Veyron a atins 431 km/h. Dar atunci a fost vorba de un exemplar căruia i-a fost dezactivat limitatorul electronic de viteză, iar Veyron-urile de serie nu au această opţiune. Deci, Hennessey are un mic avantaj în jurul noţiunii de automobil de serie. Mai mult ca atât, pentru a atinge această viteză, Veyron Super Sport ar avea nevoei de o pistă de cel puţin 6.5 km, în timp ce Venon GT s-a descurcat în doar 3.2 km!
Şi asta nu e tot! John Hennessey a promis că va găsi o pistă şi mai lungă, care îi va permite modelului său să stabilească un nou record de viteză, întrucât acesta ar putea să indice performanţe şi mai mari!
Supercar-ul Venom GT cântăreşte 1,244 kg şi are un motor de exact 1,244 cai-putere şi 1,564 Nm, ceea ce înseamnă că raportul de putere la greutate este de 1 cal-putere la un kilogram! Puterea imensă izvorăşte
dintr-un motor V8 de 7.0 litri LS9, preluat de la Corvette ZR1 şi tunat cu două compresoare.

Preţul unui Venom GT ajunge la 1.2 milioane de dolari SUA.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
4
2,583
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (3)
G e o
Floreşti, Moldova
la 4 Aprilie 2013 - 19:56
cred ca pot sa atunga si oviteza mult mai mare:)
0
0
ghenyg
London, Marea Britanie
la 4 Aprilie 2013 - 22:01
Jeremy Clarkson de la Top Gear nu mai are somn dupa asta,sigur il va testa:)))
0
1
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 7 Aprilie 2013 - 10:30
ghenyg: da, da... Jeremy acum arde de nerabdare s-o vada pe mina lui... :-)
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!