(VIDEO) Cum poate ajunge să arate un Volvo 850, cumpărat cu 850 dolari, în mâinile unui pasionat priceput

14 Martie 2024, 18:17
Redacţia PiataAuto.md
Volvo 850 a fost un model care a făcut un salt mare în gama mărcii suedeze la momentul apariţiei sale, inclusiv prin faptul că trecuse la tracţiune faţă în acest segment al sedanurilor şi break-urilor mai Volvo. Modelul a adus şi o mulţime de inovaţii, dar şi motoare superbe în 5 cilindri, inclusiv turboaspirate, aşa că în scurt timp a început să fie asociat cu ceea ce Volvo nu prea era asociat anterior — cu performanţa cu adevărat condimentată. Ei bine, pasiunea pentru acele maşini e vie şi azi printre pasionaţi Volvo, iar cei de la Top Gear au descoperit un fan Volvo din SUA, care a cumpărat un Volvo 850 bătrân, cu doar 850 dolari, pentru a-i face ulterior o transformare miraculoasă.
Da, maşina asta a fost la origine un simplu Volvo 850, obosit de timp. Dar modelele clasice Volvo nu cedează niciodată şi cu niţică grijă pot redeveni viguroase oricând.
Proprietarul american şi-a dorit să transforme maşina într-una inspirată din legendarele Volvo 850 ce participau în cursele britanice BTCC, foarte populare la acea vreme. Există şi o imagine clasică, a unui asemenea Volvo care intrase într-un viraj prea aproape de apex şi după ce atinsese apexul cu roţile din dreapta, ea trecuse acel viraj pe două roţi.
Ei bine, anume acea maşină i-a servit actualului proprietar drept sursă de inspiraţie. A început să caute componente condimentate pentru ea. Era clar că nu poate crea o replică mecanică, pentru că acolo erau tehnologii de motorsport, dar o maşină puternic inspirată se putea face, şi-a zis Rob.
A cumpărat un alt Volvo accidentat, pe care proprietarul îl pregătise cu un motor modificat, dar apoi făcuse un accident cu el.
Paradoxul e că motorul e unul aspirat natural, nu turbo, pentru a rămâne fidel spiritului BTCC. Galeria nouă de admisie e luată de la un motor V10 BMW, pentru a avea spaţiu pentru 5 cilindri în linie.
Ei bine, experienţa de cunoaştere a maşinii rezultate din video-ul de mai jos a început cu un Volvo 850 standard, pentru a înţelege ipostaza standard, de la care a pornit şi creaţia modificată. O maşină decentă, cu un sunet frumos de motor în 5 cilindri, dar nu foarte rapidă.
Maşina modificată, însă, e extraordinară în sunetul motorului său, în performanţă, şi în faptul că turaţiile par să nu fie mai mari niciodată! Cei 5 cilindri, care urcă mult mai sus decât modelele de serie în rotaţii per minut, dau un sunet pur şi simplu excepţional!
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,181
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!