Lamborghini a pregătit o ediţie aniversară - Aventador LP720-4 50 Anniversario Edition
19 Aprilie 2013, 12:40
În acest an, compania
Lamborghini Automobili
sărbătoreşte aniversarea a 50 ani de existenţă. În cinstea acestui eveniment important, compania din Sant'Agata Bolognese a creat supercarul
caraghios Veneno LP750-4, care recent a fost numit ca ”cea mai urâtă maşină din lume” de către Edmunds.
Dar, aşa cum Veneno va fi produs doar în 3 exemplare, Lamborghini a trebuit să se gândească şi la restul fanilor. Astfel a fost creată versiunea aniversară numită Lamborghini Aventador LP720-4 50 Anniversario Edition, imaginile căreia s-au scurs recent pe internet, chiar înainte de a fi prezentat în premieră la Salonul Auto de la Shanghai, care va demara în acest week-end.
Judecând după denumire, Aventador LP720-4 50 Anniversario Edition va fi cu 20 CP mai puternic decât modelul Aventador LP700-4. Mult mai potriviţi ar fi 50 CP, căci este vorba de 50 de ani, nu de a 20-a aniversare, dar Lamborghini nu a vrut să ofenseze
proprietarii lui Veneno, care au dat pe el 3,6 milioane de euro primind un supercar de 750 CP cu un aspect dubios...

În pofida creşterii modeste de 20 CP, cel mai probabil dinamica şi viteza maximă vor rămânea la acelaşi nivel. Ca urmare, modelul aniversar va accelera până spre prima sută de kilometri în 2.9 secunde şi va atinge viteza maximă de 350 km/h.
Pe lângă mărirea puterii al propulsorului de 6.5 litri V12 la 720 CP, caroseria supercarului aniversar a primit o culoare galbenă Giallo Magio, care din italiană se traduce ca un ”Mai Galben” (compania Lamborghini Automobili a fost fondată în luna mai), aici se mai adaugă jantele negre şi elementele aerodinamice agresive, vopsite într-un negru mat.
Dacă cu spoilerul masiv ataşat de bara de protecţie faţă şi cu pragurile laterale ne putem obişnui, apoi cu difuzorul imens de pe posterior, inspirat de la teribilul Veneno, nicidecum nu putem! Cu acesta, posteriorul aduce aminte de o broască îngâmfată!
Unde ar fi fost capul designerilor Lamborghini, când au proiectat o astfel de ciudăţenie?! În fine, se zvoneşte că datorită kitului aerodinamic, forţa de apăsare s-a mărit cu 50%. Exteriorul mai este decorat şi cu logourile ”50” instalate pe acel difuzor terifiant.
Dar nici habitaclul nu a trecut neobservat. La fel ca şi exteriorul, interiorul a primit nuanţe de galben şi negru, iar unele elemente au fost cusute cu aţă contrastantă.

Lamborghini planifică să producă un total de 100 de exemplare ale versiunii aniversare Aventador LP720-4 50 Anniversario Edition, preţul cărora deocamdată nu este cunoscut.

Nu este exclus faptul, că după versiunea coupe, va debuta şi roadster-ul aniversar, bazat pe modelul Aventador LP700-4 Roadster.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
2
3,071
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (2)
ghenyg
London, Marea Britanie
la 19 Aprilie 2013 - 19:35
:)si cine se mai pune cu lambo?!
2
1
Eugen0
Cluj-Napoca, România
la 12 Iunie 2013 - 14:16
nu e cine stie ce....
Decit Lambo, mai bine un Corvette Z06 Tunat sau un Viper GTS
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!