Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Oficial: BMW X4 Concept – următorul capitol în povestea SUV-urilor coupe

5 Aprilie 2013 - 07:28
Ilie Toma
Oficial: BMW X4 Concept – următorul capitol în povestea SUV-urilor coupe
Bavarezii le numesc, de fapt, Sports Activity Coupe. Experimentul cu BMW X6 s-a transformat într-o poveste de un succes incredibil, cu vânzări care au depăşit cu mult aşteptările producătorului. Şi cum maşinile mai compacte se află la mare căutare pe multe pieţe, BMW a decis să facă următorul pas logic în povestea SUV-urilor coupe – să lanseze un model mai compact decât X6, cu siluetă şi filosofie similară. Deci, BMW X4 nu mai este o presupunere sau un zvon, bavarezii au confirmat acum câteva minute că vor aduce la Salonul Auto de la Shanghai versiunea conceptuală a viitorului BMW X4, iar producţia viitorului model de serie X4 este deja decisă!

Bavarezii au o istorie frumoasă în spatele familiei X. Fiecare nou model din această familie a fost un deschizător de drumuri. În 1999 prima generaţie X5 arăta lumii că un SUV poate avea performanţe de traseu greu de atins chiar şi pentru un sedan sportiv. Apoi BMW X3 şi X1 au deschis calea unor SUV-uri premium mai compacte, iar în 2008 a venit şi X6, aducând un concept unic, considerat de unii absolut ilogic şi de alţii absolut fantastic. BMW însă, a dat lovitura cu X6, întrucât vânzările modelului sunt într-atât de mari, încât pe multe din piele acestea le depăşesc şi pe cele ale lui X5.

Deşi ceea ce vedem astăzi în imagini reprezintă conceptul lui X4, avem de-a face practic, cu o versiune foarte apropiată de producţie a viitorului model. Vehiculul adus astăzi în faţa noastră are 4,648 mm lungime, 1,915 mm lăţime şi 1,622 mm înălţime. Deci, X4 va fi cam cu 23 cm mai scurt decât actualul X6, cu 7 cm mai îngust şi cu 7 cm mai scund. Ampatamentul modelului va măsura 2,810 mm, fiind cu 12 cm mai scurt decât cel al lui X6.

Partea frontală a conceptului aduce un design inspirat din liniile actuale de design BMW, cu blocuri optice care contactează direct cu calandrul. În interiorul blocurilor optice, elementele circulare de iluminare păstrează tradiţia mărcii, dar o reinterpretează într-o formă mai modernă. Posteriorul maşinii are, însă, umeri mult mai accentuaţi decât formele cu care ne-au obişnuit celelalte modele din familia X, sugerând astfel un caracter sportiv mult mai pronunţat.

Modelul de serie BMW X4 va fi dezvăluit mai târziu, pe parcursul acestui an, cel mai probabil la Salonul Auto de la Los Angeles din noiembrie. Producţia modelului va lua startul în primele zile ale anului viitor la uzina din Spartanburg, SUA, acolo unde se produc aproape toatele modelele familiei actuale X – X3, X5 şi X6.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (9 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter