Viitoarele generaţii smart fortwo şi Renault Twingo vor primi propulsorul 0.9 TCe
19 Aprilie 2013, 14:34
După ce dieselul 1.5 dCi şi-a găsit un loc sub capota lui Mercedes-Benz A-Class, cooperarea dintre Daimler AG şi Renault nu a sfârşit aici. După ultimele informaţii propulsorul pe benzină 0.9 TCe, regăsit pe modelele Dacia Logan şi Renault Clio, va fi instalat şi pe următoarea generaţie a compactei smart fortwo! Având în vedere că următoarea generaţie smart fortwo va fi construit pe aceeaşi platforma cu viitorul Renault Twingo, este evident că propulsorul în trei cilindri, se va regăsi şi sub capota lui Twingo. Se zvoneşte că generaţiile viitoare a celor două modele vor fi cu tracţiune spate!

Cel mai interesant lucru este, că începând cu 2012, producţia propulsorului 0.9 TCe din seria H4 se desfăşoară la uzina românească din Mioveni, unde se produc modelele Dacia, ceea ce înseamnă că Daimler
a trebuit să coopereze direct cu românii din centrul "Renault Tehnologie România", pentru a le prelua propulsorul. Un smart fortwo cu propulsor produs în România? Sună destul de interesant!


Unitatea 0.9 TCe dezvoltă 90 CP şi 135 Nm pe modele Dacia Logan, Sandero, Sandero Stepway şi pe noua generaţie Renault Clio. Ce putere va oferi acest propulsor turbo aspirat pe viitoarele generaţii smart fortwo şi Renault Twingo, deocamdată nu este cunoscut (cel mai probabil aceeaşi 90 CP). Oare este posibil ca propulsorul 0.9 TCe, care a înlocuit unitatea de 1.6 litri din seria K7M şi K4M (85-105 CP), va avea un succes atât de mare precum şi dieselul 1.5 dCi, de l-au început a instala peste tot? Numai timpul va arăta.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
2
3,744
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (14)
Alexei
Rezina, Moldova
la 19 Aprilie 2013 - 17:47
Cel mai mult ma intrigat tracţiunea spate... tot ce a urmat dupa aceasta imbinare de cuvinte parca o trecut pe alaturea ))
0
0
dima
Chişinău
la 19 Aprilie 2013 - 21:18
inca un mercedes logan:))))))
0
1
ionutz turcanu
Paris, Franţa
la 19 Aprilie 2013 - 22:18
in genere am aflat ca urmatoare generatie de twingo va avea motorul amplasat in spate...
0
0
Robert
Bucureşti, România
la 20 Aprilie 2013 - 01:14
Ce as putea sa zic ? Felicitari DACIA !
Nu am crezut ca voi trai sa vad cum Dacia da motorizari la Smart care este condus de MERCEDES, ca va folosi DCi-uri care se folosesc pe Mercedes, ca va avea acelasi model (Dokker) pe care il au si cei de la Mercedes (Citan). Este pe drumul cel bun !
Dacia are potentialu sa ajunga departe in urmatori 5-10 ani.......
nu inteleg totusi de ce nu scot un city car de genu vw up sau Aygo!......un hatch mic in 3/5 usi cu motoru de 0.9 Tce......si un pret de 5 mii euro.....ar fi o lovitura(sub centura)pt. tripleta Up sau Aygo,
dupa parerea mea Lastunul ar trebui reinviat.......mai ales in vremurile astea.......cand masinile mici de oras sunt tot mai apreciate.....
0
1
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 20 Aprilie 2013 - 15:38
Eu tot cred ca Dacia va avea masini relativ bune peste 5-10 ani si ca colaborarea cu Renault, MB le aduce doar beneficii... daca va indoiti in asta, priviti in trecut si ve-ti observa ce imagine avea KIA sau Hyundai acum 10 ani...
1
1
Robert
Bucureşti, România
la 20 Aprilie 2013 - 17:52
@VB_1ONE, ca deobicei din nou sunt 100
0
1
Robert
Bucureşti, România
la 20 Aprilie 2013 - 17:53
% de acord cu tine....................imi cer scz am apasat pe '' enter '' din greseala.
0
1
Mihail
Chişinău
la 21 Aprilie 2013 - 01:08
off... dacia si iar dacia...
dacia exista doar ca nume... daca renault nu o cumpara atunci uzina dacia era sa fie deposit de mere...

VB_1One KIA si Hyundai sau ridicat singure... DACIA nu sa ridicat ... doar sa transformat :)

asa cum Skoda ,Seat .... sunt o tactica de piata pentru VW ....
0
0
Robert
Bucureşti, România
la 21 Aprilie 2013 - 02:10
@Mihai, dupa cum ponegresti Dacia, mai aveai putin si ziceai ca si Nissan '' s-a transformat '' si ca '' daca '' nu il cumpara Renault, era '' jale '' :D
Da intr-adevar, 80% ai dreptate, si nici mie nu imi place chestia asta. Cateodata bag de seama ca Renault face ce vrea cu Dacia, si asta chiar ma scoate din sarite.Insa dupa parerea mea, are cele mai imbatabile preturi de pe piata, iar productivitatea va creste si ea, in plus preturile pentru viitoarele motorizari Dacia nu vor fi prohibitiv de mari ca ale concurentei, gen hybrizi/electrice,samd.
0
0
Mihail
Chişinău
la 21 Aprilie 2013 - 11:45
eiii haiii... Nissanu cu renaultu is parteneri ... si Renaultul nu comanda la Nissan! asa cum o face la Dacia!...

Dacia sa ridicat datorita fabricilor pozitionate in regiuni cu forta de munca eftina care a permis si un pret al masinei lowcost....

dar stai sa vezi ce lovitura va primi Renault (Dacia) cind VW va scoate masini inca mai eftine ;)
0
2
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 21 Aprilie 2013 - 12:06
Mihai: Da da da... fie el si parteneriat, mama masii lui... :-D Important ca scoate masini ieftine in deservire si practice... Sigur, daca ar fi sa aleg o masina, cu siguranta nu ar fi o Dacia noua, am si eu motivele mele. Daca ai in plan s-o fugaresti timp de vreo 4-5 ani prin Moldova in lung si in lat, atunci se merita zik eu... caci peste 10 ani nu ve mai vedea un Logan intreg, toate vor fi dejghiocate. :-)
0
2
Constantin-Padure.com
Piatra Neamţ, România
la 21 Aprilie 2013 - 22:53
E deja imoral sa comparam Hyundai cu Dacia. Chiar ca si tari ... Coreenii nu stiu ce este ala comunism iar Romania a avut una dintre cele mai irate perioade intre 1947 si 1989.

Prin 2000 francezii au cumparat 51% din Dacia iar acum numele de Dacia nu este deloc o enigma in Europa.

Eu cred ca este o performanta. Criza asta economica a facut pana la urma un mare bine Daciei ...

Daciile nu sunt chiar atat de rele. Rezultatele pe piata si la vanzare o dovedesc. Daca in Moldova despre care nu trebuie sa va povestesc de drumuri , rezista destoinic, credeti-ma ca in EU isi fac treaba cu prisosinta.

http://piataauto.md/Anunturi-auto/viewad.php?a=14564

http://piataauto.md/Anunturi-auto/viewad.php?a=7710

Motoarele diesel 1.5 sunt extrem de controversate. Cele de generatie mai veche au avut pompe de injectie Delphi si drept urmare au avut o calitate extremmmm de proasta (sunt patit) iar dupa 2008 parca au pompe Bosch despre care stim ca sunt minunea tehnicii nemtesti.

0
0
Mihail
Chişinău
la 21 Aprilie 2013 - 23:58
Constantin-Padure.com intradevar in raport pret/calitate dacia e "beton" :) ...
si noroc de ia ca a luato renaul pentru ca a esit si lupul satul si oaia intreaga ...

dar este imatur sa spui "Dacia da motorizari la Smart care este condus de MERCEDES" ... pentru ca in toata afacerea aceasta Dacia ar fi ca Timofti intre OBAMA si PUTIN ;)

Pe mine ma doaren cot de francezi in general ... dar pentru romani ma bucur cu toate ca nu ma doare mai tare ...

Si cei care rid ca Mercedes va avea motoare care vor sta si pe dacia... nau decit sa rida :) ca la altceva nui ajunge capu !
0
0
Constantin-Padure.com
Piatra Neamţ, România
la 23 Aprilie 2013 - 13:22
Ieri m-am plimbat cu un Logan taxi prin Chisinau. Avea motorul de 1.4 benzina/gaz , juca din toate incheieturile, o portiera avea un maner rupt, o oglinda rupta samd

Se vedea ca masina a fost muncita din greu pe drumurile din Moldova. Dar totusi mergea ...

Avea 485 000 km la bord !!!

Am inteles ca un taxi ia pentru un client cam 2 lei pe km.

Nu stiu cati km au fost facuti in interesul clieentilor dar un simplu calcul arata ca masina adus ceva bani firmei si inca o sa mai aduca. Trebuie sa recunosc faptul ca am fost surprins.

Daca un Moldova rezista, atunci in Vest situatia e cu totul alta.
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!