Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe – viitoarea Seria 8

27 Mai 2013 - 13:35
Denis Godorozea
BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe – viitoarea Seria 8
La concursul de eleganţă Villa d'Este, care a decurs în week-end-ul trecut, compania BMW, împreună cu renumita casă de design Pininfarina, a prezentat produsul colaborării sale numit BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe. Acest concept întruchipează un cupe elegant premium, construit pe platforma modelului 760i, de la care a fost preluat şi propulsorul V12 de 6.0 litri (544 CP şi 750 Nm).

Potrivit unor zvonuri, acest concept reprezintă un pas către viitoarea Seria 8. Vă amintim, că producţia modelului Seria 8 în caroseria E31, care a fost una dintre cele mai frumoase BMW produse vreodată, a fost sistată în anul 1999, de atunci ne având un succesor, cu excepţia modelelor Seriei 6. În cazul în care Seria 6 este mai dinamică, se pare că viitoarea Seria 8 va fi un concurent luxos pentru aşa model ca Bentley Continental GT.

Un fel de Rolls-Royce Wraith mai ieftin. Acest lucru este redat de proporţiile masive, care sunt total opuse cu silueta dinamică prin care se caracteriza vechea Seria 8.

Atunci când au fost prezentate imaginile de teasing, părea că noul BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe va fi mult mai dinamic, dar în rezultat el s-a adeverit a fi extrem de generos şi nu într-atât de graţios, deşi destul de elegant.

Blocurile optice mici şi înguste nu fac decât să îngreleze şi mai mult silueta, în timp ce părţile laterale, chiar dacă sunt înzestrate de nişte prize şi linii dinamice, sunt şi ele îngrelate de geamurile spate prea generoase. Nici roţile elegante de 21 inch nu sunt în măsură să ”uşureze” vizual silueta. Chiar şi Wraith pare mai dinamic decât noul BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe.

Interiorul, de asemenea, încearcă din răsputeri să pară extrem de luxos, dar acest efect este diluat din cauza elementelor tradiţionale, preluate de pe modelele BMW de serie, care nu-i conferă interiorului luciul şi integritatea imaginii, pe care o aştepţi, deşi pielea, lemnul şi inserţiile din crom închis arata destul de original.

Să sperăm că viitoarea Seria 8 va fi mai dinamică şi mai graţioasă decât conceptul BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (24 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter