Primul Datsun de 5.000 de euro va fi prezentat în iunie
3 Mai 2013, 09:20
Noi detalii se vehiculează despre primul model al marcii relansate - Datsun (cu mult timp în urmă astfel se numea compania Nissan). Potrivit insiderilor, primul model al marcii Datsun, cu numele de cod "K2", va fi prezentat de şeful alianţei Renault-Nissan, Carlos Ghosn, în luna iunie a acestui an, iar vânzările vor începe în 2014.

Modelul în valoare de 5.000 de euro va un hatchback cu 5 uşi, care va utiliza elementele tehnice de pe modelul curent Nissan Micra şi generaţia anterioară al acestuia. De la modelele Micra, micuţul Datsun va prelua suspensia faţă de tip McPherson şi bara de torsiune spate, la fel ca şi
propulsorul pe benzină de 1.2 litri cu 3 cilindri (propulsoarele diesel nu sunt planificate). Spaţiul în habitaclu va fi unul aproape la fel de mare ca unul din Micra curentă.

Reprezentanţii Datsun au menţionat că primul lor model, după relansarea brandului, va fi cel mai eficient şi cel mai dinamic din clasa maşinilor bugetare, şi toate datorită construcţiei uşoare (Datsun va fi mult mai uşor ca actuala Nissan Micra). Noul Datsun se va concentra şi asupra unui confort ridicat al pasagerilor la interior şi anume confortul scaunilor şi a poziţiei confortabile la volan al şoferului.
Nissan a reînviat marca Datsun, ca o propunere de buget pentru pieţele Rusiei, Indiei şi Indoneziei - un fel de Dacia, dar şi mai ieftină. Conform zvonurilor, Datsun nu va uita şi de tradiţiile sportive a mărcii, astfel că fiecare model va primi şi versiuni sport! E ceva nemaivăzut în categoria automobilelor bugetare! Datsun va fi produs în ţările în care şi va fi comercializat. De exemplu, în producţia indoneziană vor fi investiţi 395 de milioane de dolari, iar planurile de producţie sunt extrem de promiţătoare - 250.000 de automobile anual!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
4
2,141
COMENTARII (2)
ghenyg
London, Marea Britanie
la 3 Mai 2013 - 10:46
acum vorbesc de circa 5000 euro,peste un an va fi 6500euro...cam asa a fost si cu dacia logan.in rusia va avea zile grele,rusii au conservele lor mai ieftine
0
2
Robert
Bucureşti, România
la 3 Mai 2013 - 12:03
@ghenyg, aici chiar ai dreptate....not comment :D
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!