Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Volkswagen la reuniunea Worthersee Tour 2013

10 Mai 2013 - 17:35
Denis Godorozea
Volkswagen la reuniunea Worthersee Tour 2013
La reuniunea Worthersee Tour, Volkswagen a surprins vizitatorii şi fanii modelelor Golf GTI, cu un concept dement numit Design Vision GTI, precum şi cu proiect ul ”Austria” bazat pe Golf GTI Cabriolet şi conceptul Amarok R-Style.

Cea mai mare atracţie la standul Volkswagen a devenit conceptul Design Vision GTI, care reprezintă un Golf GTI Mk7 pe steroizi, elementele cheie ale căruia au fost accentuate într-un mod spectaculos de conceptual.

Acesta a căpătat un aspect agresiv şi dinamic, fiind cu 71 mm mai lat, 57 mm mai scund şi 15 mm mai scurt decât modelul Golf GTI Mk7 de serie. În interiorul tapiţat cu piele şi Alcantara, abundă şi elemente din fibră de carbon, precum consola centrală, scaunele sport şi braţele de rigidizare a caroseriei instalate în portbagaj, unde se mai regăsesc două căşti de protecţie.

Substratul tehnic este alcătuit din tracţiunea integrală, transmisia robotizată DSG cu dublu-ambreiaj şi propulsorul V6 TSI de 3.0 litri, ce dezvoltă 503 CP şi 560 Nm, care permite conceptului Design Vision GTI să accelereze până la prima sută de kilometri în 3.9 secunde şi să atingă o viteză maximă de 300 km/h. Ar fi grozav, dacă acest substrat tehnic va fi aplicat pe viitorul Golf R, chiar dacă va fi ajustat la o performanţă ceva mai pământească.

Un alt proiect, realizat pe baza modelului Golf GTI Cabriolet, numit Austria, chiar dacă nu este la fel de extrem ca Design Vision GTI, atunci, cel puţin, ne aminteşte în mod clar de venirea verii. La acest proiect a lucrat un grup de studenţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 23 de ani, care fac practică la uzinele din Wolfsburg şi Osnabrück. Pentru acest show-car, ucenicii au ales o culoare albă ”Oryx White” combinată cu dungi roşii şi înscripţiile "Austria" pe părţile laterale, precum şi roţile imense, suspensia sport şi sistemul de evacuare performant. Interiorul, de asemenea, este înzestrat cu accente de roşu, scaune sport, iar în locul banchetei din spate



















a fost instalat un sistem audio cu o putere totală de 2.250 de waţi. Puterea propulsorului 2.0 TSI a fost ridicată de la 210 la 333 CP.

Ultimul pe listă, este pick-up-ul Amarok R-Style, care ar reprezenta un autovehicul perfect pentru transportarea kartului şi echipamentele necesare pentru acesta. Agresivitatea pick-up-ului este subliniată de un kit aerodinamic cu aripi evazate cu 60 mm şi jante de 22 inch încălţate în anvelope de dimensiunea 295/35.

Completează tabloul elementele din fibra de carbon instalate pe perimetrul caroseriei, două ţevi al sistemului de evacuare, farurile faţă spate cu LED-uri şi kartul situat în partea din spate, unde se regăsesc şi locurile speciale pentru instrumente şi echipamente pentru karting.

Sub capotă este instalat un turbodiesel de 3.0 litri V6 TDI, care datorită puterii de 272 CP a cuplului de 600 Nm şi a transmisiei automate în 8 rapoarte accelerează pick-up-ul până la 100 km/h în 7.9 secunde.

Mâine, 11 mai, este ultima zi când se mai desfăşurează a 32-a ediţie a reuniunii Worthersee Tour 2013.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (36 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter