Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

INCREDIBIL: Tesla Model S devine cel mai vândut automobil în Norvegia

10 Octombrie 2013 - 15:04
Ilie Toma
INCREDIBIL: Tesla Model S devine cel mai vândut automobil în Norvegia
Cine şi-a fi putut imagina vreodată ca Volkswagen Golf să fie depăşit într-o ţară europeană de un model electric, creat de o marcă mai tânără de un deceniu! Şi uite că se întâmplă! În Norvegia Tesla Model S a devenit cel mai bine vândut automobil în luna septembrie! Aţi înţeles bine, nu doar cel mai bine vândut model electric, ci liderul absolut la vânzări pe piaţă, întrecând orice alt model care vă poate veni în cap! Şi asta în ciuda faptului că Model S a venit în Europa abia la sfârşitul verii...

Fiecare al 20-lea automobil cumpărat în Norvegia în septembrie era un Tesla Model S, electromobilul înregistrând o cotă de piaţă de 5.1%, în timp ce Volkswagen Golf, modelul de pe poziţia secundă, are o cotă de piaţă de 4.6%.

E la fel de adevărat, însă, că Norvegia e un adevărat paradis pentru electromobile şi proprietarii lor, aici existând tot felul de măsuri stimulatorii, începând cu scutiri de taxe şi parcări gratuite până la încărcări gratuite şi oferirea pentru electromobile a dreptului de a circula pe benzine destinate autobuzelor în oraşe. Însă Tesla Model S nu e un model ieftin în ţara scandinavă, costând peste 81,000 euro. În acelaşi timp, un BMW Seria 5, spre exemplu, costă cu doar vreo 7,500 euro mai puţin, iar în aceste condiţii diferenţa de preţ pentru Tesla pare a fi o investiţie excelentă.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter