Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Preşedintele României, Traian Băsescu, l-a decorat pe Carlos Ghosn cu ordinul Steaua României

11 Octombrie 2013 - 09:20
Ilie Toma
Preşedintele României, Traian Băsescu, l-a decorat pe Carlos Ghosn cu ordinul Steaua României
Şeful Alianţei Renault-Nissan, Carlos Ghosn, s-a învrednicit de cea mai înaltă distincţie naţională a României, acordată ieri de preşedintele Traian Băsescu, în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia determinantă în eficientizarea industriei de automobile din România, după cum informează comunicatul oficial al Administraţiei Prezidenţiale.

Evident, distincţia este oferită lui Ghosn pentru contribuţia sa majoră la transformarea Daciei dintr-o marcă naţională amorfă într-un globală de succes răsunător. În 1999 Renault achiziţiona uzina Dacia din Mioveni. În acel an Ghosn avea un rol important pentru marca Nissan, dar în scurt timp influenţa sa în cadrul alianţei nou create Renault-Nissan a crescut considerabil, până la multiple poziţii de conducere ocupate în cadrul noii structuri, inclusiv cea de şef al acesteia.

Ghosn a fost întotdeauna unul din promotorii încrederii pentru potenţialul Dacia de a deveni un jucător cu adevărat global, cu produse accesibile, dar care să ofere un raport preţ/calitate excelent. Rezultatele de astăzi ale Daciei, la doar 14 ani distanţă de la preluarea sa de Renault, vorbesc de la sine.

În recunoaşterea eforturilor şi contribuţiei lui Ghosn pentru toate aceste realizări, preşedintele Traian Băsescu i-a acordat ordinul naţional Steaua României în grad de Comandor, decretul în acest sens fiind semnat ieri, 10 octombrie.

Preşedinţia României menţionează că decorarea a fost făcută la propunerea preşedintelui Băsescu.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter