Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: Jaguar F-TYPE Coupe

21 Noiembrie 2013 - 08:51
Ilie Toma
Premieră: Jaguar F-TYPE Coupe
După cum a promis, Jaguar a adus la Salonul Auto de la Los Angeles versiunea cu plafon rigid a minunatului F-TYPE. Modelul debutează cu o siluetă superb sculptată, plină de emoţie şi dinamism.

Cu noul model, Jaguar îşi accentuează tot mai mult o strategie similară celor de la Porsche în a-şi ierarhiza motorizările în interiorul unei familii de modele. Astfel, dacă la Porsche 911, spre exemplu, avem 911 Carrerra, 911 Carrera S, 911 Turbo şi 911 Turbo S, la care se mai adaugă versiunile cu indicele 4 al tracţiunii integrale şi ediţii speciale focusate spre performanţa de circuit, atunci la noul F-TYPE Coupe avem o ierarhizare similară cu „simplul” F-TYPE Coupe, cu 340 CP sub capotă, după care urmează F-TYPE S Coupe, care vine cu 380 CP sub capotă şi F-TYPE R Coupe, care vine cu motorul supraalimentat V8 de 5.0 litri, care livrează 550 CP. Ca şi în cazul Porsche, cele trei versiuni F-TYPE Coupe se deosebesc şi prin mici detalii de design una faţă de cealaltă, dar şi prin frânele masive instalate pe versiunea F-TYPE R Coupe. Opţional, aici, dar şi pe F-TYPE S Coupe, pot fi intalate frâne ceramice.

Cea mai puternică motorizare a noului model Jaguar prinde prima sută în doar 4 secunde, iar viteza maximă este limitată la... 300 km/h. Toate motorizările au primit standard transmisia automată cu 8 rapoarte, cu rapoarte modificate aici pentru o performanţă accentuată.

Ca şi fratele său decapotabil, noul F-TYPE Coupe se inspiră din formele conceptului C-X16, şi foloseşte tehnologii avansate de construcţie uşoară, utilizând pe larg aluminiul în constrcţia sa pentru reducerea greutăţii. Chiar şi aşa, noul model Jaguar se laudă cu o rigiditate torsională record, de peste 33,000 Nm per grad, fapt care îi va asigura maşinii o integritate de invidiat în ţinuta rutieră şi o emoţie exaltantă în condus.Ce spuneţi, v-aţi îndrăgostit deja de noul Jaguar?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (30 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter