Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Poza istorică a zilei: Toyota Land Cruiser 80

6 Februarie 2014 - 14:00
Ilie Toma
Poza istorică a zilei: Toyota Land Cruiser 80
Lansată la sfârşitul anului 1989, Toyota Land Cruiser 80 a însemnat trasarea unei noi direcţii în istoria familiei Land Cruier, modelul detaşându-se de predecesorii săi printr-un nou nivel de confort, spaţiu şi practicism la bord. În acelaşi timp, Land Cruiser 80 a rămas fidel abilităţilor extraordinare de offroad.

Noul Land Cruisero 80 primise şi un design mult mai elevat, cu forme „rotunjite” substanţial faţă de stilul rectangular al predecesorilor săi. Asta l-a făcut să-şi câştige mai multe porecle nostime în unele regiuni ale lumii, cea mai renumită fiind Burbuja, în America de Sud. Apropo, în

Venezuela Land Cruiser 80 a continuat să fie produs tocmai până în anul 2008!

Land Cruiser 80 a beneficiat şi de un motor diesel de nouă generaţie de 4.2 litri, cu 6 cilindri în linie, care era disponibil atât în variantă aspirată natural, cât şi turboaspirată. Au existat şi două motorizări pe benzină, de 4.0 litri şi 4.5 litri, ambele cu 6 cilindri în linie. Cea din urmă, împreună cu toată platforma tehnică a maşinii, a stat la baza primului Lexul LX din istorie, cu indicele LX450, lansat în 1995.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (14 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter