Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Toyota Land Cruiser 70 va reintra în producţie! Serios!

28 August 2014 - 15:07
Ilie Toma
Toyota Land Cruiser 70 va reintra în producţie! Serios!
De câte ori mulţi dintre noi s-au întrebat cu nostalgie, cât de bine ar fi ca producătorii să mai producă o partidă de exemplare ale unor modele renumite! Câţi ar cumpăra astăzi un Mercedes-Benz W124 sau W140? Un BMW Seria 5 E34? O Toyota Supra Mk4? Şi uite că Toyota face un asemena pas! La 30 de ani distanţă de lansarea lui Land Cruiser 70 – model care a fost disponibil în Japonia tocmai până în anul 2004 – Toyota decide să mai producă o partidă pe durata unui an! Doar în Japonia, din păcate, dar e un prim pas! Şi cât de frumos ar fi ca exemplul Toyotei să fie urmat de mai mulţi producători! „Noul” bătrân Land Cruiser fi disponibil în caroserie de van şi pick-up şi va respecta construcţia originală şi întregul set de atribute care l-au făcut atât de capabil în offroad. Maşina va fi construită pe un cadru dur şi va beneficia de acelaşi sistem de tracţiune integrală part-time. Sub capotă se va afla motorul V6 pe benzină, de 4.0 litri, cu cod 1GR-FE, care va fi cuplat la o transmisie manuală cu 5 trepte. Motorul, de altfel, va indica un consum mixt de doat 6.6 litri/100 km, conform standardelor japoneze, şi va dezvolta o putere de 231 CP! Cuplul maxim ajunge la valoarea de 360 Nm.

Totuşi, „noul” Land Cruiser 70 va primi un design uşor actualizat. Grila frontală va fi actualizată, la fel ca şi capota, iar blocurile optice moderne vor adăposti şi indicatoarele de direcţie, spre deosebire de construcţia originală. Şi interiorul va fi modernizat, acolo fiind amplasate şi embleme în onoarea relansării. Şi deoarece tehnologiile de siguranţă au evoluat foarte mult între timp, inginerii Toyota nu şi-au putut permite să nu doteze modelul relansat cel puţin cu aribag-uri şi sistem ABS pentru frâne.

Preţul unui Land Cruier 70 van va fi în Japonia de aproximativ 26,000 euro, în timp ce Land Cruiser 70 pick-up va costa aproximativ 25,500 euro. Toyota se aşteaptă să primească aproximativ 200 de comenzi lunar pe parcursul unui an.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (35 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter