Volvo lansează un nou camion propulsat cu gaz
20 August 2014, 12:38
Volvo Trucks anunţă astăzi lansarea unui nou camion propulsat exclusiv pe baza gazului natural comprimat (metan, CNG). Noul camion a fost dezvoltat preponderent pentru operaţiuni urbane speciale, cu cicluri
de condus de distanţă scurtă, precum colectarea gunoiului sau distribuţia locală.

Noul Volvo FE CNG – pentru că ăsta e numele camionului – e echipat cu un
motor Euro 6 de 9.0 litri, care dezvoltă o putere maximă de 320 CP şi un cuplu maxim de 1,356 Nm. Motorul beneficiază de o tehnologie nouă a injecţiei şi arderii combustibilului, numită „spark plug”, iar inginerii Volvo declară că ea se potriveşte cel mai bine camioanelor cu rază scurtă de acţiune, cu condus frecvent în regim urban şi multe stopuri la semafoare. Motorul e cuplat la o transmisie automată.

Camionul dispune de rezervoare de gaz, care pot adăposti până la 160 m3 de gaz natural comprimat. Acestea sunt situate simetric lateral, în spaţiile ocupate de obicei de rezervoarele diesel. Un avantaj enorm al utilizării gazului natural comprimat drept combustibil, mai ales în zonele urbane, îl constituie emisiile mult mai mici, cu până la 70% mai puţine în comparaţie cu un camion similar propulsat de un motor diesel.
PiataAuto.mdIlie Toma
0
2,511
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!