Premieră: BMW Seria 2 Gran Tourer
11 Februarie 2015, 03:05
Dacă aţi considerat că lansarea primului monovolum din familia BMW – Seria 2 Active Tourer – a fost un experiment pentru bavarezi, atunci e timpul să vă obişnuiţi cu ideea că BMW merge hotărât înainte. Astăzi germanii au dezvăluit primele imagini şi informaţii despre un nou model într-un segment absolut nou pentru BMW – Seria 2 Gran Tourer.
Partea cu Gran din denumire vă poate duce gândul la o similaritate între alte modele ale mărcii, precum Seria 3 Gran Turismo, Seria 4 Gran Coupe, Seria 5 Gran Turismo sau Seria 6 Gran Coupe, dar e doar o confuzie generată de magicul „Gran”, pentru că noul model
e un Gran Tourer – un monovolum familist cu 7 locuri la bord, derivat din conceptul lui Seria 2 Active Tourer. Practic, noul model e o versiune extinsă a lui Seria 2 Active Tourer, care vine şi cu mai multe avantaje practice pentru familii.
Evident, spaţiul mai generos e una din calităţile forte ale noului model. Dar creşterea cu aproximativ 20 cm
în lungime merge mai ales în beneficiul portbagajului atunci când călătoresc doar 5 pasageri la bord (în acest caz
volumul măsoară 805 litri), sau în beneficiul instalării celui de-al treilea rând de scaune, atunci când acesta
este scos din podeaua portbagajului. Totuşi, măsurând doar 4,556 mm lungime, noul BMW Seria 2 Gran Tourer poate fi numit în continuare un model compact.

În mod tradiţional, noul model va fi disponibil în patru linii de design – Advantage, Luxury, Sport şi M Sport.
Indiferent de pachetul ales, coeficientul aerodinamic va fi unul de invidiat pentru acest segment – doar 0.28, graţie siluetei atletice.

Substratul tehnic al noului model este identic celui de pe Seria 2 Active Tourer, iar asta înseamnă motor montat transversal şi tracţiune faţă. Lista de
motorizări este şi ea similară, cu excepţia motorizării de top pe benzină, 225i, care încă nu a fost anunţată. Din acest motiv şi tracţiunea integrală este disponibilă deocamdată doar pe motorizarea diesel de top – 220d.
Per total, puterea
motoarelor este
cuprinsă între cei 116 CP
ai versiunii 216d şi cei
192 CP ai motorizării 220i.
Şi designul interior este inspirat de pe Seria 2 Active Tourer. Totuşi, noul model vine şi cu mai multe picanterii, dintre care cea mai specială şi deopotrivă cea mai inutilă e
prezenţa opţională a unui proiector LED în partea inferioară a uşilor, care poate proiecta pe asfalt una din 4 imagini la alegere – emblema BMW, cuvântul BMW, logo-ul diviziei M sau logo-ul xDrive.
PiataAuto.mdIlie Toma
3
2,556
GALERIE FOTO (19 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!