Premieră: Jaguar XJ facelift (Video)
15 Iunie 2015, 15:32
Nava amiral a celor de la Jaguar
este o opţiune nu tocmai preferată în categoria sedan-urilor mari de lux, mai ales pe fondalul lui Mercedes-Benz S-Class şi noua generaţie BMW Seria 7. Pentru al face mai dorit, britanicii au
aplicat modelului Jaguar XJ un facelift de mijloc de carieră, care include modificări estetice, tehnice şi schimbări la compartimentul tehnologii.
La exterior noul Jaguar XJ facelift se deosebeşte printr-o nouă bară de protecţie faţă cu inserţii cromate şi noi blocuri optice faţă full LED, în timp ce posteriorul a primit doar blocuri optice spate revizuite.
Gama de dotări este suplinită de noile XJ R-Sport şi XJ Autobiography, cel
din urmă este oferit în versiune cu ampatament mărit, cu jantele de 20 de inch „Mataivia” şi sistem multimedia pentru pasagerii spate cu ecrane retractabile de 10.2 inch.

La interior schimbările vin la planşa de bord digitală de 12.3 inch care dispune de o reprezentare grafică mai calitativă şi de afişarea hărţii sistemului de navigare pe toată surafaţa display-ului. Sistemul multimedia, de asemenea, primeşte un nou afişaj în stilul recentelor modele, o conectivitate cu dispozitivele iOS şi Android inclusiv şi prin WiFi. Opţional este oferit sistemul audio Meridian de 1300 Waţi.
Pentru noul Jaguar XJ facelift sunt disponibile mai multe sisteme de siguranţă activă, printre care sistemul de urmărire a vehiculelor din unghiul mort care acum depistează automobilele ce vin din spate cu viteză sau sistemul All-Surface Progress Control care oferă un condus sigur
pe suprafeţele lunecoase unde conducătorul gestionează doar direcţia, în timp ce restul o face sistemul electronic.
Apropo de direcţie. Aceasta acum
este asistată electric, ceea ce oferă
o economie de 3% a combustibilului.
Mai mult decât atât, britanicii sunt siguri, că datorită noii direcţii cu asistare electrică XJ facelift este cel mai dinamic model din segmentul său şi aproape la fel de dinamic precum
modelele XE şi F-TYPE. Gama de propulsoare este formată din unitatea pe benzină 3.0 V6 Supercharged (340 CP), unitatea diesel 3.0 V6 care dezvoltă acum 300 CP şi 700 Nm (+25 CP şi 100 Nm) şi este cu 6% mai ecologică şi imensul 5.0 V8 Supercharged care dezvoltă 510 CP sau 550 CP pe versiunea XJR.
Noul Jaguar XJ facelift se va lansa pe piaţă în toamna lui 2015.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,535
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!