Samsung va spori siguranţa depăşirilor cu ajutorul camioanelor „transparente”! (Video)
19 Iunie 2015, 14:30
Cea mai periculoasă manevră pe
care o face oricare conducător este depăşirea, iar cea mai grea şi periculoasă este depăşirea unui camion pe un drum cu câte o bandă în fiecare direcţie. Cei de la Samsung au hotărât să sporească securitatea depăşirilor cu ajutorul camioanelor „transparente”.

Conform celor de la Samsung, 80% din accidente în Argentina survin în urma depăşirilor, iar această statistică cutremurătoare ia îndemnat să dea startul unui proiect care a demonstrat, că depăşirile camioanelor pot fi sigure. Proiectul „Camionul Sigur” (Safety Truck), include instalarea unei camere fără fir în bara de protecţie faţă a camionului şi 4 monitoare imense în spatele remorcii acestuia, pentru ca conducătorii ce se deplasează în spatele camionului să poată vedea dacă manevra sa de depăşire este sigură chiar şi pe timp de noapte.
Această tehnologie a fost testată pe drumurile publice ale Argentinei şi s-a adeverit a fi viabilă. La moment cei de la Samsung se preocupă cu problemele legate de legalizarea utilizării acestei tehnologii. Dar ce face această tehnologie în faţa drumurilor cu mult praf şi noroi, sau în faţa hoţilor
sau celor ce vor dori să distrugă acele ecrane? În fine, nu toţi camionagiii ne dau semn cu semnalizatoarele dacă e sigur sau nu să îi depăşim, iar această tehnologie chiar poate salva vieţi. Ce părere aveţi, are dreptul la viaţă această tehnologie?
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,269
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!