Cel mai rapid Volkswagen Beetle din lume a atins 330 km/h!
20 Septembrie 2016, 14:54
Cei de la Volkswagen au dezvăluit cel mai rapid Beetle din lume – Beetle LSR (Land Speed Record – record de viteză). Acesta a primit modificări extensive pentru a putea atinge viteze în exces de 300 km/h!
Fiind bazat pe versiunea de producţie Beetle R-line, noul Beetle LSR dispune de acelaşi propulsor pe benzină 2.0 TSI, modificat de către specialiştii THR Manufacturing din California, care după
ce a primit pistoane şi biele forjate, arbore cu came noi, chiulasă modificată, un nou turbocompresor şi sisteme performante de alimentare, admisie şi evacuare, dezvoltă acum 550 CP şi 571 Nm!
Caroseria a fost uşurată la maxim şi ranforsată cu o cuşcă de protecţie, suspensia a fost coborâtă, a fost
instalat un diferenţial autoblocabil, roţile aerodinamice, paraşutele pentru
frânare de la viteza maximă şi un scaun de tip scoică cu centuri de siguranţă în 5 puncte.
Pentru a demonstra de ce este în stare, Volkswagen Beetle LSR a fost condus de către Preston Lerner la evenimentul World of Speed, care, tradiţional, a avut loc pe lacul de sare din Bonneville, Utah (SUA).
Pentru a stabili recordul, maşina trebuie să parcurgă traseul în ambele direcţii în decurs de o oră, iar în rezultat se obţine viteza medie, care în cazul lui Volkswagen Beetle LSR a fost de 205.122 mile pe oră sau
330.111 km/h! În timpul cursei, Lerner a atins şi viteza de 335 km/h pe o perioadă scurtă de timp, menţionând că din cauza suprafeţei de sare instabile, nu s-a putut atinge o viteză mai mare.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
1,822
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!