Conceptul Nissan Navara EnGuard aduce tehnologii utile pentru salvatori (Video)
22 Septembrie 2016, 10:41
La salonul comercialelor de la Hanover, cei de la Nissan au dezvăluit noul Nissan Navara EnGuard Concept. Fiind bazat pe pick-up-ul cu cabină dublă, noul concept este condimentat
de elemente stilate, aripi evazate, roţi de 16 inch încălţate în cauciucuri de offroad cu dimensiunea 285/75/R16, ecartamentele fiind mărite cu 80 mm
pentru axul faţă şi 94 mm pentru axul spate, în timp ce garda la sol a fost sporită cu 50 mm.
Acoperişul a fost înălţat cu 136 mm, adăpostind luminile LED, care iluminează la 360 de grade. Iluminarea LED de pe acoperiş este suplinită şi de stroboscoape de culoare albastră, amplasate pe bara de protecţie faţă şi pe aripi.
Bena a fost redesenată, în aceasta fiind incorporat echipamentul necesar pentru salvatori şi drona DJI Phantom 4, care poate opera la înalţimea de 6,000 de metri cu o viteză de 20 de metri pe secundă timp de 30 de minute, iar imaginile de pe camera video se pot vedea pe un display retractabil amplasat în bena. Datorită dronei salvatorii pot vedea victimele sau primejdiile.
Mai mult decât atât, în benă mai sunt incorporate şi două baterii litiu-ion, formate din 7 module preluate din bateriile lui Nissan LEAF şi integrate într-o carcasă din aluminiu.
Bateriile oferă câte 2 kW şi sunt încărcate datorită propulsorului diesel de 2.3 litri şi 190 CP, regăsit sub capota lui Nissan Navara EnGuard Concept.
Fiind transportabile, bateriile pot fi luate de către salvatori, iar la ele se poate conecta utilajul de descarcerare, spre
exemplu, fiecare baterie având câte două prize şi câte trei porturi USB. Astfel, bateriile vor fi de folos echipelor
de salvatori în locaţii greu accesibile, unde nu există posibilitatea de a face rost de sursă de energie electrică.
În rezultat, conceptul Nissan Navara EnGuard nu este doar un simplu concept, menit să dea praf în ochi cu un aspect stilat, ci un concept care aduce tehnologii utile pentru echipele de salvatori, datorită cărora lucrul salvatorilor va fi uşurat.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,419
GALERIE FOTO (27 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!